Προβλήματα με την στελέχωση στα αεροδρόμια – Κενές θέσεις στους υπαλλήλους τηλεπικοινωνιών

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελεί κάθε καλοκαίρι η πλήρωση των κενών θέσεων υπαλλήλων τηλεπικοινωνιών, προκειμένου τα απομακρυσμένα αεροδρόμια που στελεχώνονται από τους ίδιους για την προσγείωση των αεροσκαφών, να λειτουργούν απρόσκοπτα και να μην κλείνουν από μία ξαφνική ασθένεια στο προσωπικό.

Πρόκειται για τους υπαλλήλους που ενημερώνουν τον κυβερνήτη ότι ο διάδρομος είναι ελεύθερος, ενώ παράλληλα δίνουν πληροφορίες για τον άνεμο και οδηγούν στην ασφαλή προσγείωση ενός αεροσκάφους. Το καλοκαίρι, η πλήρωση τέτοιων θέσεων γίνεται με μετακινήσεις προσωπικού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφαλείας Εναέριας Κυκλοφορίας, Κωνσταντίνος Καρδεράκης, μιλώντας στον ANT1 τόνισε πως πρέπει να χαραχθεί μία στρατηγική για όλη την υπηρεσία. «Στους μεγάλους αερολιμένες και στους πολύ σημαντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς είναι απαραίτητο να υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να υπάρχει άμεση ανταπόκριση σε οποιαδήποτε βλάβη, ενώ σε μικρότερους αερολιμένες είναι θέμα συζήτησης».

Με τηλεπικοινωνιακό που ενημερώνει τον κυβερνήτη ότι ο διάδρομος είναι ελεύθερος, αλλά και δίνει πληροφορίες ανέμου για την ασφαλή προσγείωση των αεροσκαφών λειτουργούν δέκα αεροδρόμια όπως η Αστυπάλαια, η Σύρος, η Λέρος, η Κάσος, η Μήλος, η Ικαρία, η Καστοριά, το Καστελόριζο, τα Κίθηρα και η Κοζάνη.

Για την κάλυψη των κενών θέσεων κάθε χρόνο μετακινούνται υπάλληλοι από κεντρικές υπηρεσίες ως τηλεπικοινωνιακοί και βοηθοί ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στα περιφερειακά αεροδρόμια για διάστημα 90-180 ημερών. Συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο ενισχύθηκε το προσωπικό τηλεπικοινωνιών με 6 υπαλλήλους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που στελέχωσαν τα αεροδρόμια της Σύρου, της Κάσου, της Μήλου και της Αστυπάλαιας.

Παράλληλα, μέσω ΑΣΕΠ αναμένεται να τοποθετηθούν άμεσα 9 τηλεπικοινωνιακοί όπως και 92 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας σε Λέρο, Κάσο, Καστελόριζο, Μήλο, Νάξο, Πάρο, Καστοριά και Κοζάνη.

«Με το παραμικρό δημιουργούνται προβλήματα. Άνθρωποι είμαστε, μπορεί κάποιος να αρρωστήσει ή να μην μπορέσει να ανταποκριθεί, κι αυτό έχει ως συνέπεια να κλείσει το αεροδρόμιο, και αυτό δεν το θέλουμε».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ