Παναθηναϊκός: Τρίτη νίκη στην Αυστρία – Ντεμπούτο Τζούριτσιτς – Δείτε τα γκολ

Την τρίτη νίκη του σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια επί αυστριακού εδάφους πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας της ρουμανικής Πετρολούλ με 2-0 σε αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο του Μάτερσμπουργκ, σε ένα ματς που πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του «τριφυλλιού» ο Φίλιπ Τζούριτσιτς, που άφησε ένα πολύ έντονο πρώτο «σημάδι». Το πολύ ωραίο γκολ του Βέρμπιτς στο 23’ και το πλασέ του Βαγιαννίδη στο 75’ «σφράγισαν» τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι σε μία ομάδα η οποία ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στη ρουμανική Superliga στις 16 Ιουλίου.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά και μόλις στο 3ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από πολύ ωραία ενέργεια και πάσα του Τζούριτσιτς προς τον Παλάσιος, ο Αργεντινός γύρισε την μπάλα προς την περιοχή προς τον Τσέριν. Ο Σλοβένος πλάσαρε πάνω στον γκολκίπερ Ζίμα κι ο Γερεμέγεφ από κοντά δεν μπόρεσε να προλάβει για να σκοράρει.

Στο 9’ από σέντρα του Τζούριτσιτς, ο Βέρμπιτς δεν έβαλε καλά το κορμί του και δεν εκτέλεσε σωστά στο πίσω δοκάρι, ενώ στο 13’ από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Παλάσιος σούταρε αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της Πετρολούλ.

Η πίεση του Παναθηναϊκού τον έφερε ξανά σε θέση βολής σε ένα δίλεπτο, σημαδεύοντας δύο φορές τα δοκάρια. Στο 14’ από τρομερή ασίστ του Σέρβου, ο Γερεμέγεφ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά πλάσαρε στο αριστερό δοκάρι, ενώ στην επόμενη φάση από κλέψιμο του Σουηδού και πλασέ του Τζούριτσιτς από το ύψος της περιοχής η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Στο 17’ από λάθος υπολογισμό του Σιδερά, ο Πέτροβιτς βρέθηκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε εντυπωσιακά. Η επιμονή των «πράσινων» επιβραβεύτηκε στο 23’. Ο Τζούριτσιτς έκανε φοβερό τακουνάκι στον Κώτσιρα, εκείνος έβγαλε με τη μία στον Βέρμπιτς που έφερε την μπάλα μπροστά του και πλάσαρε για το 1-0 του «τριφυλλιού».
Γενικά η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλή, με τον Σέρβο επιτελικό μέσο να ξεχωρίζει απ’ την πρώτη κιόλας εμφάνισή του με τα «πράσινα».

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ρυθμός έπεσε πολύ, ειδικά μετά τις μαζικές αλλαγές απ’ τους δύο προπονητές, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την πιο μεγάλη ευκαιρία του β’ ημιχρόνου στο 72’ όταν από κάθετη πάσα του Τρουιγιέ, ο Μπιλάλ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Ζίμα κι έφυγε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε σε δεύτερο γκολ. Από πολύ ωραία ασίστ του Καμπετσή μέσα στην περιοχή, ο Βαγιαννίδης έκανε κοντρόλ με το αριστερό κι εκτέλεσε αμέσως με το δεξί κάνοντας το 2-0 για τους «πράσινους».

Στο 79’ ο Καλοσκάμης «άδειασε» τον αντίπαλό του και σούταρε δυνατά με το δεξί, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι σε μία κίνηση που χειροκροτήθηκε «ζεστά» κι απ’ τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (64’ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (64’ Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον (64’ Φίκαϊ), Σιδεράς (70’ Κάτρης), Μλαντένοβιτς (64’ Χουάνκαρ), Τσέριν (44’ λ.τρ. Τρουιγιέ), Τσόκαϊ (64’ Ζέκα), Τζούριτσιτς (46’ Φρόκου, 70’ Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (64’ Καμπετσής), Βέρμπιτς (64’ Καλοσκάμης), Γερεμέγεφ (70’ Μπιλάλ).

ΠΕΤΡΟΛΟΥΛ (Φλορίν Πάρβου): Ζίμα, Ντούα (60’ Χάνκα), Παπ, Γκαρούτι, Τίκου, Ντιομάντε (80’ Κονσταντινέσκου), Τζέφερσεν, Μούσι (66’ Ραντουλέσκου), Τζάιρ, Γκρόζαφ (46’ Ταβάρες), Πέτροβιτς (84’ Ραντουκάν).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ