Πρόβα μπλόκων από τους αγρότες – ΒΙΝΤΕΟ

Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για την κινητοποίηση της 20ης Ιανουαρίου βρίσκονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, με την πλειοψηφία αυτών να αναφέρει ότι «και με δέκα μέτρα χιόνι η κινητοποίηση θα γίνει και τα μπλόκα που θα στηθούν θα μείνουν στη θέση τους για όσο καιρό χρειαστεί». Υπενθυμίζεται, ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα μέτρα, κυρίως, στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Περισσότερα από 700 τρακτέρ βρίσκονται από την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, συγκεντρωμένα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής, «συνεχώς ενδυναμώνεται το μπλόκο, με τρακτέρ και συναδέλφους, που ούτε μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι θα βγουν στους δρόμους».

«Δεν προτιθέμεθα να κλείσουμε τα σύνορα και να δημιουργήσουμε προβλήματα στους οδηγούς» ξεκαθάρισε ο ίδιος και διευκρίνισε ότι τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στο πάρκινγκ του Προμαχώνα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Αμπατζής σημείωσε ότι, καθημερινά, θα διανέμονται ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς με τα αιτήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, ενώ θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα γενικές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά του νομού Σερρών.

Οι προσκείμενοι στην Πρωτοβουλία Αγροτών, η οποία αριθμεί 62 συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, συνεδριάζει απόψε το βράδυ, προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

 

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

 

 

Διαβάστε επίσης:

Στους δρόμους οι αγρότες για το ασφαλιστικό – Στήνουν μπλόκο στα Τέμπη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ