Πρωτοφανές περιστατικό στη Ρουμανία: Αντιεμβολιάστρια βουλευτής κράτησε όμηρο Ιταλίδα δημοσιογράφο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό διαδραματίστηκε στη Ρουμανία, κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ μίας Ιταλίδας δημοσιογράφου για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα των Βαλκανίων. Μία βουλευτής από το στρατόπεδο των αντιεμβολιαστών επιτέθηκε στη δημοσιογράφο της Rai, Λουτσία Γκοράτσι, και την κράτησε όμηρο μαζί με το συνεργείο στο γραφείο της.

H βουλευτής, Ντιάνα Ιβανόβιτσι Σοσοάτσα, είναι ηγέτιδα του αντιεμβολιαστικού κινήματος και διακηρύττει ότι η πανδημία είναι το μεγαλύτερο ψέμα του αιώνα. «Ποια πανδημία; Κανείς δεν πέθανε! Θα κριθούν όλοι! Θα γίνει μία δεύτερη δίκη της Νυρεμβέργης» ανέφερε η Ντιάνα Ιβανόβιτσι Σοσοάτσα.

Όταν η δημοσιογράφος της Rai, της ζήτησε να παραμείνει στα καταγεγραμμένα στοιχεία, η ακροδεξιά βουλευτής κλείδωσε την Γκοράτσι και το συνεργείο της στο γραφείο. Στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και είπε: «Είμαι η γερουσιαστής Σοσοάτσα και ζητάω βοήθεια. Κάποιοι εισέβαλαν στο γραφείο μου και με απειλούν».

Η Γκοράτσι κατάφερε να βγει έξω, συνάντησε τους αστυνομικούς και επέστρεψε μαζί τους στο γραφείο, όμως η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Μάλιστα ο σύζυγος της Σοσοάτσα χτύπησε την Ιταλίαδα δημοσιογράφο μπροστά στους αστυνομικούς που έμειναν αδρανείς. «Δεν μας προστατεύετε, είμαστε δημοσιογράφοι!» τους είπε η Γκοράτσι.

«Ψάξτε τους! Μπορεί να έχουν κλέψει κάτι. Διαγράψτε όλο το υλικό που έχουν τραβήξει!» είπε η βουλευτής.

Η Γκοράτσι και το τηλεοπτικό συνεργείο μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα και απελευθερώθηκαν οκτώ ώρες αργότερα χάρη στην παρέμβαση της ιταλικής πρεσβείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ