Πρωτόδικα αθώα -Ένοχη στο Εφετείο, η μάνα που έπνιξε το παιδί της

Ανατροπή στην υπόθεση της 26χρονης Βρετανίδας που πρωτόδικα είχε αθωωθεί, με οριακή πλειοψηφία 4-3, για την κατηγορία του πνιγμού του παιδιού της, μέσα στο δωμάτιο ξενοδοχείου στα Μάλια της Κρήτης, όπου το είχε γεννήσει, τον Αύγουστο του 2008.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, σε δεύτερο βαθμό, σήμερα, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ανατολικής Κρήτης την έκρινε ένοχη για παιδοκτονία, αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Το δικαστήριο τη δίκασε ερήμην και της επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών, ενώ εκείνη δεν εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο, παρά το ότι, την περασμένη εβδομάδα που διεκόπη το Δικαστήριο, είχε δηλωθεί ότι θα εμφανιστεί ο δικηγόρος της.

Η 26χρονη έχει δικαίωμα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, αν ωστόσο δεν προχωρήσει στην αίτηση αναίρεσης και η απόφαση του δικαστηρίου καταστεί αμετάκλητη, θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για να εκτίσει την ποινή της σε ελληνική φυλακή.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ήταν Ιούλιος του 2008 όταν η νεαρή είχε έρθει για διακοπές από τη Βρετανία με την αδερφή της και μια φίλη τους. Ήταν έγγειος αλλά δε γνώριζε ότι ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Τα ξημερώματα έφυγε από το μπαρ που διασκέδαζαν πήγε στο δωμάτιο της και στις 4.30 έφερε στη ζωή ένα αγοράκι. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό καθώς δεν ανέπνεε. Όταν οι αστυνομικοί κλήθηκαν να επιληφθούν βρήκαν το μωρό δεμένο μέσα σε μια πετσέτα μπάνιου και ένα σεντόνι.

Η 26χρονη που έχει αλλά δυο παιδιά κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε το θάνατο του μωρού με ασφυξία γιατί η νεκροψία έδειξε ότι βρέθηκε αέρας στα πνευμόνια του.  Στην απολογία της στο δικαστήριο είχε πει ότι ήθελε να κρατήσει το παιδί γιατί στην πατρίδα της η απόκτηση και τρίτου παιδιού της δίνει προνόμια και όντως πίστεψε ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό.

Πηγή: cretalive.gr

 

 

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση της 4χρονης Άνι

Εκδήλωση αντι-bulling στη μνήμη του Γιακουμάκη

Η παχυσαρκία της εγκύου αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη στο παιδί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ