Προφυλακιστέες κρίθηκαν η Ρούπα και η 25χρονη – ΒΙΝΤΕΟ

Προφυλακιστέες κρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον της 5ης τακτικής Ανακρίτριας η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη που συνελήφθη χθες μαζί της, οι οποίες είναι αντιμέτωπες με κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι δύο γυναίκες, όπως είχαν προαναγγείλει, αρνήθηκαν να απολογηθούν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκαν και οι δύο ότι συμμετέχουν στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Η δίωξη που ασκήθηκε νωρίτερα σήμερα σε βάρος των δύο, αφορά τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της:

– Συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο, έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατό να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.

– Διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Κατηγορούνται επίσης και για τις πλημμεληματικές κατηγορίες της πλαστογραφίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

 

Το σύνθημα που φώναξε η Ρούπα κατά την έξοδό της από τα δικαστήρια – ΒΙΝΤΕΟ

«Ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση», φώναξε η Πόλα Ρούπα, φεύγοντας από την Ευελπίδων, μαζί με την 25χρονη συλληφθείσα.

«Ζήτω η επανάσταση», είχε φωνάξει η Πόλα Ρούπα και πρωί λίγο πριν μπει στον Εισαγγελέα.

Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν η Ρούπα και η 25χρονη – ΒΙΝΤΕΟ

Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη που κρίθηκαν προφυλακιστέες. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ