Πρόεδρος Εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Όλοι οι υπουργοί Μεταφορών από το 2000 πρέπει να απαντήσουν

Ο Πρόεδρος Εργαζομένων ΣΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Νίκος Λάζου μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Κιουτσιούκης στον Realfm 97,8: Όλες οι κυβερνήσεις συμπεριφέρθηκαν στον σιδηρόδρομο σαν τον φτωχό συγγενή

«Όλοι οι υπουργοί Μεταφορών από το 2000 έως και σήμερα πρέπει να απαντήσουν. Κανένας δεν μας ακούει εμάς τους εργαζόμενους» είπε αρχικά.

«Ο νόμος Ρέππα το 2010 ήταν η διάλυση του ελληνικού σιδηροδρόμου» επεσήμανε. «Κατασπάραξαν τον ΟΣΕ μετά το 2010. Κανένας δεν μας άκουγε. Το συνδικαλιστικό κίνημα φωνάζει, μας πάνε οι διοικήσεις στα δικαστήρια για τις απεργίες» διευκρίνισε.

Τέμπη: «Δεν έχουν βρεθεί φιάλες ή θραύσματα φιαλών υγραερίου» – Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Ο Νίκος Κιουτσιούκης είχε καταθέσει έναν ογκωδέστατο φάκελο για όλα τα έργα που είχαν γίνει μέχρι τότε. Τι έγινε αυτός ο φάκελος; Θάφτηκε…» συνέχισε ο κ. Λάζου.

«Για εμάς τους επαγγελματίες σιδηροδρομικούς, το σιδηροδρομικό δίκτυο παραμένει ασφαλές, όσο οξύμωρο κι αν φαίνεται. Έγινε ένα ανθρώπινο λάθος, αλλά δεν έχει άλλος ευθύνες; Τα συστήματα που έπρεπε να μπουν αλλά δεν μπήκαν, τα οποία θα διόρθωναν αυτό το λάθος, ποιος ευθύνεται; Δεν ευθύνεται ο εργαζόμενος, ευθύνονται οι διοικήσεις και τα υπουργεία» σχολίασε.

Βελόπουλος στον Realfm 97,8: Έγκλημα στα Τέμπη με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων – Από το 2020 έλεγα ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς

«Ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε και πήρε όλο το πολιτικό βάρος των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ο προηγούμενος ο κ. Σπίρτζης δεν εμφανίστηκε πουθενά, ούτε ο πιο προηγούμενος. Βάλτε όλους τους υπουργούς Μεταφορών σε ένα τραπέζι, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους» κατέληξε ο κ. Λάζου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ