Κιουτσιούκης στον Realfm 97,8: Όλες οι κυβερνήσεις συμπεριφέρθηκαν στον σιδηρόδρομο σαν τον φτωχό συγγενή

Ο ΓΓ της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσιούκης, μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη και για όλα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Τέμπη: Η οικογένεια των δίδυμων κοριτσιών είχε χάσει συγγενείς και στο Μάτι

«Το 2010 είχαμε κάνει αναφορά στον εισαγγελέα, μπήκε στο αρχείο. Προσπαθούμε να την βρούμε. Η Ευρώπη μας υποχρέωσε το 1995 να φτιάξουμε την ΕΡΓΟΣΕ γιατί θεώρησε ότι ο ΟΣΕ τα χρήματα για τα έργα θα τα “τρώει”. Οπότε έπρεπε να φτιαχτεί μια άλλη εταιρεία. Η εταιρεία αυτή παίρνει εντολή από τον ΟΣΕ που θέλει να γίνει το έργο, κάνει την μελέτη, προκηρύσσει τον διαγωνισμό και μετά έρχεται η εργολαβία. Η σήραγγα του Καλλιδρόμου έκανε πολλά χρόνια να τελειώσει γιατί πήραν το έργο με την μεγαλύτερη έκπτωση, ξεκίνησαν, είδαν ότι ο όγκος του βουνού ήταν εύθραυστός και σταμάτησε ο εργολάβος όταν του τελείωσαν τα λεφτά. Το νομικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει, δεν μπορούμε να ζητούμε από τους εργολάβους να δίνουν την  μεγαλύτερη έκπτωση για να πάρουν ένα έργο και να μην ζητάμε τα καλύτερα συστήματα ασφαλείας» περιέγραψε.

«Ο υπουργός που θα αναλάβει τον σιδηρόδρομο δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη και των ανταγωνιστικών μέσων. Όλοι οι υπουργοί και όλες οι κυβερνήσεις συμπεριφέρθηκαν στον σιδηρόδρομο σαν τον φτωχό συγγενή» σχολίασε.

Τέμπη: Αυτά είναι τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ