Πρόεδρος σιδηροδρομικών στον Realfm 97,8: To 2010 καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά – Οι ευθύνες είναι διαχρονικές

«Εμείς σαν συνδικαλιστές που ήμασταν δακτυλοδεικτούμενοι τα περασμένα χρόνια δεν θέλαμε να επιβεβαιωθούμε με έναν τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Εδώ και μια 20ετία, έχουμε καταγράψει, τα έχουμε πει, τα έχουμε ξαναπεί αλλά δυστυχώς δεν μας άκουγε κανείς. Σήμερα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα» δήλωσε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σιδηροδρομικών, Γιάννης Ντίτσας.

Τέμπη: Ταυτοποιήθηκε η 28χρονη Ελπίδα – Συγκλονίζει ο αδελφός της

«Αυτά που έπρεπε να έχουμε κάνει εμείς, τα κάναμε. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Δεν είναι ούτε σήμερα ούτε χθες. Τις έχουν οι πολιτικές ηγεσίες που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια από την Ελλάδα. Θα ήθελα να σταθώ στην παραίτηση του υπουργού Μεταφορών, που δεν με ενδιαφέρει με ποιο τρόπο έγινε, τουλάχιστον υπάρχει στην Ελλάδα για πρώτη φορά παραίτηση πολιτικού προσώπου, αισθανόμενος αυτό που έχει γίνει στην ελληνική κοινωνία. Δεν με ενδιαφέρει το αν το ήθελε ή του το επέβαλαν. Εγώ πιστεύω ότι είναι η μοναδική φορά στην Ελλάδα που κάποιος παραιτείται από τη θέση αναλαμβάνοντας τις ευθύνες των προκατόχων του. Αυτό λέει πολλά για μένα» περιέγραψε.

Ερωτηθείς πού πήγαν τα 15 δισ. απάντησε ότι «Οι εθνικοί εργολάβοι είναι παντού. Εμείς σαν ομοσπονδία το 2010 καταθέσαμε στην εισαγγελία Αθηνών ολοκληρωμένη μηνυτήρια αναφορά που έχει πάει στο αρχείο. Τα επόμενα χρόνια κάναμε ανακοινώσεις, τα πάντα. Δεν μας άκουγε κανείς. Το πώς φαγώθηκαν τα λεφτά, δεν είναι δική μου δουλειά, είναι του εισαγγελέα. Δυστυχώς τα συστήματα που θα έπρεπε να υπάρχουν στην Ελλάδα δεν είναι στο σύνολο, σε κάποια κομμάτια λειτουργούν. Από τον ΟΣΕ λένε για 70%, για να το λένε πρέπει να μπορούν και να το αποδείξουν. Εμείς ξέρουμε σαν εργαζόμενοι ότι μετά το 2018 με τη νέα γραμμή από την Τιθορέα μέχρι τον Δομοκό, πριν από έναν χρόνο λειτούργησε το σύστημα όπως πρέπει. Είναι το μόνο κομμάτι που λειτουργεί κανονικότητα».

Τέμπη: Η ανάρτηση από την βουλευτή της ΝΔ, Στέλλα Μπίζιου – «Επιχειρούν να με συνδέσουν με τον σταθμάρχη»

«Συν το κομμάτι της Αθήνας που λειτουργεί κανονικά, μόνο όμως στα προαστιακά τρένα, Αθήνα – Κιάτο και προς τα αεροδρόμιο. Σε όλο το τμήμα. Ρώτησα και έμαθα μετά την καταγγελία που έγινε ότι το σύστημα δουλεύει αλλά εδώ και 10 ημέρες υπάρχει πρόβλημα. Είναι μια συγκεκριμένη πλακέτα και δεν υπάρχει στην αγορά. Έχει γίνει παραγγελία στην Ιταλία. Ρώτησα τη διοίκηση του ΟΣΕ και στα μεταφέρω» πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Τέμπη: Όσοι είχαν δηλωθεί αρχικά ως αγνοούμενοι συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ