Πρακτικές συμβουλές για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας!

Πρακτικές συμβουλές για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας!

 

Πολλές φορές προσπαθούμε να χάσουμε το βάρος που επιθυμούμε διακαώς να φύγει από το σώμα μας ακολουθώντας  λανθασμένες πρακτικές. Στερητικές δίαιτες, χημικές δίαιτες και μονοφαγία είναι μόνο μερικές από τις τακτικές που μπορεί να έχουν άμεσα αποτελέσματα, μακροπρόθεσμα όμως δημιουργούν πολλά προβλήματα στην υγεία μας και μας κάνουν να ξαναπαίρνουμε πολλά περισσότερα κιλά από αυτά που χάσαμε.

Για την υγιή και μόνιμη απώλεια βάρους αρκεί να ακολουθήσουμε ορισμένες συμβουλές:

Ώρες γευμάτων:

-Περιλαμβάνετε πρωτεΐνες στο πρωινό καθημερινά, όπως αβγά με ω-3, μείγμα πρωτεϊνών, ξηρούς καρπούς, σπόρους ή βούτυρο από καρύδια.

-Τρώτε κάτι κάθε 3-4 ώρες για να διατηρείτε φυσιολογικά τα επίπεδα της γλυκόζης.

-Τρώτε μικρά σνακ που περιλαμβάνουν πρωτεΐνες, όπως μια χούφτα αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς ή σπόρους κι ένα φρούτο το πρωί και το απόγευμα.

-Μην τρώτε 3 ώρες πριν από τον ύπνο. Αν τρώτε ένα σνακ λίγο νωρίτερα μέσα στη μέρα, δεν θα πεινάτε τόσο πολύ αργότερα.

-Ετοιμάστε γεύματα πλούσια σε όσπρια με χαμηλό γλυκαιμικό όγκο, όπως φακές, αρακά και φασόλια σόγιας.  Αυτές οι τροφές επιβραδύνουν την απελευθέρωση ζάχαρης στο αίμα, εμποδίζοντας τη μεγάλη απελευθέρωση ινσουλίνης που οδηγεί σε υπερινσουλιναιμία και σχετικές παθήσεις, όπως κακή υγεία της καρδιάς, παχυσαρκία, υπέρταση, υψηλή κακή χοληστερόλη και χαμηλή καλή χοληστερόλη.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ