Πουλούσαν παράνομα βιβλία στο ίντερνετ – Μήνυση από εκδοτικό οίκο

Εξιχνιάστηκε από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος υπόθεση η οποία σχετίζεται με παραβίαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, σε βάρος εκδοτικού οίκου.

Για την εμπλοκή της στη συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη χθες Δευτέρα στου Ζωγράφου Αττικής, μία 58χρονη, ως διαχειρίστρια ιστοσελίδας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, προηγήθηκε μήνυση νόμιμου εκπροσώπου του παραπάνω εκδοτικού οίκου, σε βάρος ιδιοκτητών/διαχειριστών ομάδων ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και σε βάρος διαχειριστών άλλων ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι διαχειριστές των εν λόγω ιστοτόπων, είτε προσέφεραν προς πώληση ή ανάγνωση σε χρήστες του διαδικτύου, διαδικτυακά βιβλία του οίκου, είτε παρέπεμπαν τους χρήστες σε παράνομους διαδικτυακούς συνδέσμους (url’s), μέσω των οποίων τους παρεχόταν αυτή η δυνατότητα, χωρίς την απαιτούμενη άδεια των νομίμων δικαιούχων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ακολούθησε σχετική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος διενεργήθηκε εκτεταμένη και ενδελεχής ψηφιακή έρευνα, καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, στο πλαίσιο και της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας (Interpol). Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν να εξακριβωθεί η εμπλοκή της 58χρονης στην υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, που πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών στο σπίτι της 58χρονης, στην περιοχή του Ζωγράφου, βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι ήταν διαχειρίστρια της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Η 58χρονη συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, για κατ’ εξακολούθηση παραβίαση των διατάξεων της πνευματικής ιδιοκτησίας, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ