Πώς ξεκίνησε η φωτιά σε Γλυφάδα και Βούλα

Άγνωστα θεωρούνται μέχρι στιγμής τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Άνω Γλυφάδα, στη συνέχεια επεκτάθηκε στο Πανόραμα Βούλας και πλέον κατευθύνεται προς τη Βάρη.

Για τα αίτια γίνονται έρευνες από τα κατά τόπους ανακριτικά τμήματα και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σε υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ αποδίδει τη φωτιά ο δήμαρχος της Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ ξεκίνησε σήμερα πυρκαγιά στη Γλυφάδα μας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυνατών ανέμων, στους πρόποδες του Υμηττού, μετά το τέρμα της οδού Μετσόβου», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπανικολάου και συνέχισε:

«Άμεσα κινητοποιηθήκαμε η Πυροσβεστική, η πολιτική μας προστασία και οι εθελοντές μας και συνδράμαμε με όλα τα επίγεια μέσα που διαθέτουμε. Πολύ σύντομα έσβησε χαμηλά στις παρυφές του Υμηττού στη Γλυφάδα η φωτιά και δεν κινδύνευσε κανένας συμπολίτης μας και καμία κατοικία».

«Δυστυχώς ο αέρας είναι πολύ δυνατός και η μάχη συνεχίζεται τώρα στην κορυφογραμμή και στην πλευρά του Υμηττού προς Βούλα με τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς για την ασταμάτητη προσπάθεια. Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή στην πλευρά της Γλυφάδας και ήδη στείλαμε δυνάμεις – υδροφόρες και οχήματα – στην πλευρά της Βούλας», κατέληξε στην ανάρτησή του, ανεβάζοντας σχετικές φωτογραφίες.

Και ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Υμηττού, Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε ότι η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΗΕ. Πρόσθεσε, δε ότι η περιοχή του υποσταθμού δεν είχε καθαριστεί.

«Η φωτιά ξεκίνησε από τον υποσταθμό της Γλυφάδας, κάποιοι δεν καθάρισαν τον χώρο γύρω γύρω ως όφειλαν  και ξέφυγε η κατάσταση» ανέφερε ο δήμαρχος Ελληνικού.

«Aπό το KYT – κέντρο διανομής της Γλυφάδας ξεκίνησε η φωτιά. Εκεί αναχαιτίστηκε από τα αεροσκάφη, ωστόσο ένα κομμάτι της κατέβηκε σε χαράδρα και έφερε τη φωτιά στο πίσω μέρος της πόλης», επισήμανε ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Η απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η φωτιά στην  Άνω Γλυφάδα που έφτασε ως το Πανόραμα της Βούλας ξεκίνησε από υποσταθμό, αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν αποκλείει ότι, αφού ξέσπασε η φωτιά, ίσως να έγινε έκρηξη ή να έπεσαν καλώδια ενώ επιβεβαιώνει ότι επακολούθησαν διακοπές ρεύματος.

Παράλληλα, πηγές του ΔΕΔΗΕΕ σημειώνονται ότι στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται συνεργεία για παρεμβάσεις όπου υπάρχει κίνδυνος τάσης η οποία ενδεχομένως και να κοπεί προληπτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πυροσβεστική έχει εντοπίσει ότι υπάρχουν πολλοί χώροι που δεν έχουν καθαριστεί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ