Πως έφτασε στα ίχνη των δημοσιογράφων – εκβιαστών η αστυνομία

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον εκδότη και τους δύο δημοσιογράφους που συνελήφθησαν για εκβιασμό από την αστυνομία. 

Υπό στενή παρακολούθηση ήταν την τελευταία εβδομάδα ο 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης (εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου) καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι ηλικίας 35 και 50 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις άντρες βρίσκονταν στο μικροσκόπιο των αρχών επειδή απειλούσαν ότι θα συκοφαντούσαν μια ΔΕΚΟ.

Η συγκεκριμένη ΔΕΚΟ ήρθε σε επαφή με το τμήμα δίωξης εκβιαστών και την ασφάλεια, απ’ όπου έλαβαν εντολή να συνεχίσουν κανονικά τις επαφές προκειμένου οι αρχές να καταφέρουν να ξεσκεπάσουν την απάτη. Όπως και έγινε.

Οι λεπτομέρειες κανονίστηκαν μέσω τηλεφώνου και στη συνέχεια κατατέθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο λογαριασμό ενός εκ των συλληφθέντων. Αμέσως μετά την κατάθεση των χρημάτων, πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συλληφθέντες ακολουθούσαν τη συγκεκριμένη πρακτική εδώ και πολλά χρόνια, ενώ εκβίαζαν πολλές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ένα ορνιθοτροφείο.

Συγκεκριμένα, είχαν φτιάξει μια ομάδα για να εκβιάζουν και να παίρνουν διαφημίσεις, ενώ έπαιρναν τηλέφωνο υπεύθυνους ΔΕΚΟ και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ζητούσαν χρήματα για να μην γράψουν κάποια πράγματα ή για να σταματήσουν τα συκοφαντικά δημοσιεύματα. 

Το κύκλωμα έχει αποσπάσει αρκετά εκατομμύρια από την αρχή της δράσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει αρκετές μηνύσεις ενώ η ΕΥΠ έχει στη διάθεσή της μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθησαν για εκβιασμό εκδότης και δύο δημοσιογράφοι

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.