Πόρτο Ράφτη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του αρχιδιακινητή μεταναστών – Ο ρόλος της ΕΥΠ

Βίντεο ντοκουμέντο παρουσίασε το OPEN, από τη στιγμή της σύλληψης του ανθρώπου ο οποίος φέρεται να είναι ο συνδετικός κρίκος του τουρκικού κυκλώματος στην Ελλάδα, που τα μέλη του βρίσκονται πίσω από τη διακίνηση μεταναστών με θαλαμηγό στο Πόρτο Ράφτη.

Πρόκειται για έναν 36χρονο Σύρο, ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε κατάστημα – βιτρίνα επί της Λιοσίων και μέσω αυτού να αναλάμβανε την «τακτοποίηση» αυτών των ανθρώπων στην Αττική.

Ο ίδιος φέρεται να ήταν, επίσης, ο αρμόδιος για την ενημέρωση των ηγετικών μελών του κυκλώματος στην Τουρκία για την άφιξη των ανθρώπων αυτών στη χώρα μας, προκειμένου έτσι να ολοκληρωθεί η πληρωμή τους με το ποσό ανά μετανάστη να ανέρχεται στις 5.000 δολάρια.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο 36χρονος συλληφθείς ενδεχομένως να αναλάμβανε και την περαιτέρω διακίνηση των ανθρώπων αυτών από την Αθήνα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ μετά τις συλλήψεις των δύο Αιγυπτίων διακινητών φαίνεται πώς λίγες ώρες αργότερα φρόντισε να στείλει στο εξωτερικό με πτήση από το Ελευθέριος Βενιζέλος την γυναίκα και το παιδί του.

Το χρονικό

Περίπου στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (17/11) το Λιμενικό Σώμα έλαβε σήμα πως αποβιβάζονται μετανάστες στο Πόρτο Ράφτη.

Στο σημείο έσπευσαν έξι σκάφη και ένα ελικόπτερο και γρήγορα ξεκίνησε καταδίωξη της θαλαμηγού. Τελικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, την ακινητοποίησαν στην Τζιά, όπου συνελήφθησαν οι διακινητές. Πρόκειται για δύο Αιγυπτίους.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 24 άνθρωποι, οι οποίοι λένε πως ξεκίνησαν από τη Σμύρνη και ότι συνολικά ήταν 70, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά

Οι Αρχές δεν έχουν εντοπίσει ακόμη τους υπόλοιπους, ενώ οι 24 φιλοξενούνται προς το παρόν στο κλειστό γυμναστήριο Μαρκοπούλου.

Σε συναγερμό η ΕΥΠ για τα VIP δρομολόγια μεταναστών 

Κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) έχει εμπλακεί στη συγκεκριμένη υπόθεση και εξετάζει όλα τα στοιχεία, δίδοντας αρχικά σημασία στο δρομολόγιο, τη μεθοδολογία του κυκλώματος και τον βαθμό εμπλοκής της Τουρκίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ακόμη, τα στελέχη της ΕΥΠ εξετάζουν αν μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους υπάρχει ένα ακραίο στοιχείο που προσπάθησε να παρεισφρήσει στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι στον απόηχο του πολέμου στο Ισραήλ, οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό, το τελευταίο διάστημα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ