«Πονάει όλο μου το κορμί – Φοβάμαι και τη σκιά μου» – Συγκλονίζει η ηλικιωμένη με κινητικά προβλήματα που δέχθηκε επίθεση

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Πάρο , έπειτα από την επίθεση ανηλίκου σε τετραπληγική ηλικιωμένη γυναίκα που είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου (27/5) η 62χρονη γυναίκα που αντιμετωπίζει εκ γενετής κινητικά προβλήματα έζησε στιγμές τρόμου κοντά στην εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, όταν ο 11χρονος της επιτέθηκε λεκτικά αλλά και σωματικά.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Μάλιστα η κ. Ροδούλα Γρηγοριάδου έχασε πριν από έναν χρόνο τον γιο της σε θανατηφόρο τροχαίο και επέστρεφε από το κοιμητήριο, όταν της επιτέθηκε ο ανήλικος σε μία προσπάθεια να της πάρει το αναπηρικό καροτσάκι.

Μιλώντας στο enikos.gr για την ντροπιαστική αυτή πράξη η κ. Γρηγοριάδου τόνισε: «Πήγαινα στο κοιμητήριο για να επισκεφθώ το μνήμα του παιδιού μου – που με βοηθούσε στα πάντα όσο ήταν εν ζωή- κι επιστρέφοντας στο σπίτι σταμάτησα να πάρω έναν καφέ προσπαθώντας να βρω μέρος με σκίαση για να ξαποστάσω».

«Τότε με σταμάτησε ένας 11χρονος Ρομά ο οποίος μου ζήτησε να κατέβω από το “όχημα” για να κάνει μία βόλτα, έπειτα του εξήγησα την κατάστασή μου λέγοντας πως είμαι τετραπληγική και του είπα πως χρησιμοποιώ το καροτσάκι για να μετακινούμαι», επεσήμανε η ίδια και στη συνέχεια τόνισε «με αποκάλεσε παλιόγρια και με απείλησε λέγοντας ότι “θα έχουμε μπλεξίματα”».

Περιγράφοντας την επίθεση η κ. Γρηγοριάδου ανέφερε: «Με χτύπησε στην πλάτη και στο πρόσωπο “τι κάνεις; πονάω!”, φώναξα και στη συνέχεια κάλεσα για βοήθεια αλλά κανείς δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε παρόλο που βρισκόμουν 10 βήματα από την εκκλησία»

«Βούτηξε το κλειδί από το καρότσι, μου έπιασε με δύναμη το χέρι, προσπάθησα να αμυνθώ. Δεν τα κατάφερε τελικά να με ρίξει. Ήθελε να κάνει το καρότσι “γουρούνα”, όπως είπε χαρακτηριστικά, το έκανε όλο αυτό για πλάκα, το παιδί δεν είχε καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης», συμπλήρωσε η κ. Γρηγοριάδου.

«Υπάρχει θέμα με τους Ρομά στην περιοχή, ζήτησα βοήθεια από τα καταστήματα, έπειτα κατέφυγα στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής κι ύστερα επέστρεψα στο μνήμα του παιδιού μου και του είπα όλα όσα έγιναν. Λίγη ώρα αργότερα, η Αστυνομία με ενημέρωσε πως το αγόρι βρέθηκε όταν ξαναπήγα στο Τμήμα διαπίστωσα πως πράγματι αυτό ήταν το παιδί. Μου ζητήθηκε να κάνω μήνυση, αλλά δεν το επέλεξα και τους είπα απλά να κάνουν παρατήρηση στον ανήλικο και να του εξηγήσουν την κατάσταση»

Τέλος μιλώντας στο enikos.gr η κ. Ροδούλα Γρηγοριάδου ανέφερε: «Φοβάμαι και τη σκιά μου αλλά έχω τη δύναμη που μου λέει προχώρα. Πονάει όλο μου το κορμί αλλά προχωράω μπροστά δεν έχω άλλη επιλογή. Δυστυχώς, για κάποιο λόγο όλο αυτό ήταν γραφτό να συμβεί σε εμένα, ήταν άλλο ένα χτύπημα. Το μόνο που θέλω είναι να μπορώ να πηγαίνω στο κοιμητήριο χωρίς φόβο».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ