“Πόλεμος” στα Εξάρχεια – Ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών

Τους φόβους του τμήματος Ανθρωποκτονιών και της Ασφάλειας Αττικής, σχετικά με τους δράστες της άγριας δολοφονίας Αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών στα Εξάρχεια στις 7 Ιουνίου, επιβεβαίωσαν με την ανάληψη ευθύνης στην ιστοσελίδα indymedia, μέλη της οργάνωσης με την υπογραφή: «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο οι δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης να είναι άτομα του αναρχικού χώρου που έχουν ανοίξει «πόλεμο» με τις συμμορίες ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Εξαρχείων.

Πριν από λίγη ώρα με κείμενό της, η ομάδα «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», ανέφερε πως αφορμή για την εκτέλεση του Αιγύπτιου ήταν η επίθεση που είχε πραγματοποιήσει σε άτομα που βρίσκονταν στην κατάληψη του ΒΟΞ : «Όμως, το θράσος του αυτό αποδείχθηκε τελικά ‘’αυτοκτονικό’’, όταν έκανε το λάθος να επιτεθεί σε τρείς αναρχικούς συντρόφους του ΒΟΞ, τραυματίζοντας τους δύο από αυτούς. Η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι και η εφαρμογή του λαϊκού-επαναστατικού δικαίου επέβαλε τη θανατική του καταδίκη. Όχι μόνο στα πλαίσια της εκδίκησης για τους τραυματίες συντρόφους, αλλά και για την υπεράσπιση μιας τόσο ταλαιπωρημένης  γειτονιάς, για την οποία είμαστε βέβαιοι πως στο άκουσμα της εκτέλεσης αυτού του καθάρματος θα ανακουφίστηκε» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες του κειμένου.

Σε άλλο σημείο αναφέρουν πως «με τη δύναμη μιας αγέλης κανιβάλων που τον περιστοίχιζε, αλλά και με τις πλάτες της μαφίας και της αστυνομίας, δρούσε ανενόχλητος πουλώντας ναρκωτικά και τρομοκρατώντας τη γειτονιά, η οποία ανυπεράσπιστη και ανήμπορη να τον αντιμετωπίσει, υποτασσόταν στη δύναμή του σιωπώντας».

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκαν όπλα στο σπίτι του 36χρονου που πυροβόλησαν στα Εξάρχεια

Ένας 36χρονος Αιγύπτιος το θύμα της δολοφονικής επίθεσης στα Εξάρχεια

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ