Ποινικές διώξεις στους δύο διακινητές της Σύμης

Ποινικές διώξεις για οκτώ αδικήματα άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου στους δύο Τούρκους διακινητές, 37 και 40 ετών, που ενεπλάκησαν σε επεισόδιο ανταλλαγής πυροβολισμών στη Σύμη, με θύμα έναν 17χρονο μετανάστη.

Πρόκειται για τους S. I. και  G. A. που διώκονται:

-Για μεταφορά από κοινού και από κερδοσκοπία μεταναστών από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και επήλθε θάνατος.

-Για απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και για ανθρώπους από κοινού.

-Για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού κατά συρροή.

-Για απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ανθρώπου.

-Για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή

-Για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και

-Για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η δικογραφία, που έχει σχηματιστεί δεν καταλήγει με σαφήνεια, για το πως προκλήθηκε και από ποιου τα πυρά, ο θάνατος του 17χρονου μετανάστη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr.

Η σορός του 17χρονου διεκομίσθη στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο θάνατός του αρχικώς είχε αποδοθεί σε ασφυξία ή ηλεκτροπληξία, καθώς πιθανολογήθηκε ότι είχε πληγεί με όπλο τύπου teaser (ηλεκτρικής εκκένωσης), που έφερε ένας εκ των ανωτέρω κατηγορουμένων. Το τραύμα από σφαίρα, που φέρεται να έχει πλήξει τον ανήλικο στα πλευρά, ήταν «τυφλό», αφού δεν προκάλεσε αιμορραγία.

Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε το παιδί, διενεργείται εξάλλου αυτοτελής διοικητική έρευνα από τον περιφερειακό διοικητή του Λιμενικού κ. Γιάννη Αργυρίου, ενώ αναμένεται η διενέργεια βαλλιστικής εξέτασης για να διαπιστωθεί από ποιό όπλο επλήγη.

Διαβάστε επίσης:

Πυροβολισμοί σε καταδίωξη δουλεμπορικού – Νεκρός ένας 15χρονος μετανάστης

Νεκρός από σφαίρα ο 17χρονος μετανάστης 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ