Ποιες είναι οι πέντε ελληνικές παραλίες στη λίστα του Guardian με τις 40 καλύτερες στην Ευρώπη

Πέντε απαράμιλλης ομορφιάς ελληνικές παραλίες βρίσκονται στη λίστα με τις 40 καλύτερες στην Ευρώπη, που ψήφισαν οι δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Στο σχετικό δημοσίευμα ο συντάκτης περιγράφει με λεπτομέρειες τα χαρακτηριστικά της κάθε παραλίας και εξηγεί γιατί συγκαταλέγεται στις καλύτερες της Ευρώπης. Αναλυτικά:

Βοϊδοκοιλιά Πελοπόννησος 

Συνήθως μια παραλία τέτοιου είδους, καταστρέφεται από την ανάπτυξη, ευτυχώς όμως σε αυτή την περίπτωση η λιμνοθάλασσα αποτελεί τμήμα ενός φυσικού καταφυγίου. Πρόκειται για ένα από τα “τέλεια ημισέληνα της λευκής άμμου” – το ελληνικό όνομα σημαίνει “κοιλιά της αγελάδας”. Εκτός από το κολύμπι στα υπέροχα νερά, στο σημείο μπορεί κανείς να επισκεφτεί μια σπηλιά, τα ερείπια ενός κάστρου που βρίσκονται πάνω από την παραλία και να θαυμάσει πολλά πουλιά στη λιμνοθάλασσα, όπως φλαμίνγκο.

Καλαδί Κύθηρα

Τα Κύθηρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την υπερανάπτυξη ορισμένων ελληνικών νησιών, χάρη στο γεγονός ότι είναι λίγο δύσκολο να φτάσει κανείς εκεί (εσωτερική πτήση ή ταξίδι με πλοίο). Κάποιοι θα υποστήριζαν ότι το Καλάμι είναι η καλύτερη παραλία στο νησί, αλλά εξίσου ωραίο είναι και το Καλαδί, το οποίο για να το προσεγγίσει κάποιος δεν χρειάζεται να κάνει κατάβαση ενός γκρεμού 30 μέτρων, αλλά να κατέβει πολλά σκαλοπάτια. Η ανταμοιβή είναι τρεις τέλειοι όρμοι με βότσαλα, που ακόμη και τον Αύγουστο δεν έχουν πολύ κόσμο.

Παλαιοχώρι Μήλος

Το χρώμα των θεαματικών βράχων, που σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό σε αυτή την παραλία, ποικίλουν από λευκό και κίτρινο έως ένα φλογερό κόκκινο. Οι βράχοι προσφέρουν καταφύγιο από τους ανέμους, που μπορεί να “χαλάσουν” πολλές παραλίες σε αυτήν την περιοχή, ενώ υπάρχουν αρκετά μπαρ και ταβερνάκια με ξαπλώστρες για ενοικίαση. Και σαν να μην είναι αρκετό αυτό το σκηνικό, οι θερμές πηγές κάτω από τη θάλασσα παρέχουν ένα δωρεάν θερμαινόμενο σπα.

Super Paradise Μύκονος

Οι άνθρωποι πηγαίνουν στις ελληνικές παραλίες για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων είναι και για να κάνουν πάρτι. Ορισμένα μέρη στη Μύκονο είναι αφιερωμένα στον ηδονισμό και είναι πραγματικά ζοφερά, όχι όμως η παραλία Super Paradise, που βρίσκεται στη νότια ακτή. Η χρυσή άμμος, το καθαρό νερό και η συνεχής μουσική και ο χορός κάνουν αυτή την παραλία το καλύτερο μέρος του νησιού. Το διάσημο club του, εξάλλου, προσελκύει τους λάτρεις των πάρτι απ’ όλο τον κόσμο.

Μπάλος Κρήτη

Η Κρήτη διαθέτει πολλές παραλίες παγκόσμιας κλάσης, ορισμένες από τις οποίες είναι γεμάτες από κόσμο(υπάρχουν φήμες ότι το διάσημο Ελαφονήσι μπορεί να αρχίσει να περιορίζει τους αριθμούς των επισκεπτών). Η άσπρη άμμος και τα γαλάζια νερά της παραλίας του Μπάλου, που βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά, έχει πολύ κόσμο συνήθως το μεσημέρι, όταν φτάνουν τα πλοία. Το “κόλπο” είναι να πάει κάποιος νωρίτερα στην παραλία και να μείνει έως αργά. Αυτό βέβαια είναι πιο εύκολο να το λέει κανείς, παρά να το κάνει, καθώς για να φτάσει στην περιοχή θα πρέπει να οδηγήσει περίπου 12 χιλιόμετρα σε χωματόδρομο και να κάνει 1 χιλιόμετρο πεζοπορίας. Ωστόσο το θέαμα ανταμείβει αυτόν που θα κοπιάσει.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.