ΠΟΕΔΗΝ: Ο Πλεύρης αρνήθηκε την άρση του μέτρου αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ που πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο πανελλαδικής στάσης εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το ζήτημα της αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών και όπως αναφέρει η Ομοσπονδία ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να αρθεί το μέτρο και να γίνει δεκτό το αίτημα για την επιστροφή τους στην εργασία, με δύο rapid test την εβδομάδα.

Από την ΠΟΕΔΗΝ αναφέρουν ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, ενώ αύριο θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή.

Θάνος Πλεύρης

ΠΟΕΔΗΝ: Η ανακοίνωση για τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας

Σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: “Συγκεντρωθήκαμε σήμερα έξω από το Υπουργείο Υγείας κατά την Πανελλαδική Στάση Εργασίας. Ο Υπουργός Υγείας είδε αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Θέσαμε τα ζητήματα ειδικά την άρση των αναστολών καθηκόντων των ανεμβολίαστων συναδέλφων με αποτέλεσμα να αποδιοργανωθεί και ραγδαία να ιδιωτικοποιείται το σύστημα υγείας. Ο Υπουργός για την δυνατότητα χορήγησης κανονικής άδειας όσων συναδέλφων συνταξιοδοτούνται υπέγραψε την απόφαση χορήγησης μπροστά μας”.

Σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, “είπε ότι για τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ ότι έχει τη δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας, για παράταση ενός έτους και περιμένει την σχετική απόφαση.

Για τους επικουρικούς για έξι μήνες (Μάιος 2022). Ζητήσαμε την μονιμοποίησή τους και είπε ότι δεν προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει κάτι τέτοιο. Είπε επίσης ότι δεν είναι εξασφαλισμένη η προκήρυξη των θέσεων όλων των συμβασιούχων ώστε να συμμετάσχουν με αυξημένη μοριοδότηση”.

Για τους ΣΟΧ, συνεχίζει η Ομοσπονδία, είπε ότι δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση ανανέωσης των συμβάσεων. “Η δική του εισήγηση είναι για ανανέωση. Για την θεσμοθέτηση της δυνατότητας προκήρυξης διαγωνισμών, για πρόσληψη προσωπικού ΣΟΧ από 1/1/2022 στα Νοσοκομεία δεν απάντησε”.

Σχετικά με την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός Υγείας “είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση άρσης του μέτρου και επιστροφή στην εργασία των συναδέλφων με δύο rapid test την εβδομάδα όπως συμβαίνει με άλλες επαγγελματικές ομάδες και τα μέτρα προστασίας. Η τρίτη δόση εμβολίου είπε ότι θα είναι προαιρετική για τους υγειονομικούς”.

“Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις. Αύριο Τετάρτη 22/9/2021 συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή. Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση, την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Φωτό αρχείου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ