ΠΟΕΔΗΝ: Μέσα σε μία ημέρα προσπαθούν να ανοίξουν 15 κλίνες ΜΕΘ Covid

Συναγερμός φαίνεται πως έχει σημάνει για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών για κλίνες ΜΕΘ Covid, καθώς όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σήμερα στην Αττική υπάρχουν μόλις 22 κενές κλίνες και “μέσα σε μία ημέρα προσπαθούν να ανοίξουν 15 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού με μετακινήσεις προσωπικού και μείωση των γενικών ΜΕΘ, που είναι ελάχιστες και δεν φτάνουν”.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, με έγγραφο της 2ης ΥΠΕ που απέστειλε στις 16 Φεβρουαρίου, δίνεται εντολή στο νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ” να ανοίξει 10 νέες κλίνες ΜΕΘ και στο “ΘΡΙΑΣΙΟ” να ανοίξει πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ μέσα σε μία ημέρα. Σύμφωνα μάλιστα με την ΠΟΕΔΗΝ, “επειδή δεν έγιναν οι προσλήψεις, όπως αναφέρει το έγγραφο, μετακινήθηκαν γιατροί από άλλα Νοσοκομεία του Πειραιά”.

Όπως αναφέρει, επίσης, με το εν λόγω έγγραφο δίνεται η δυνατότητα στα νοσοκομεία “ΝΙΚΑΙΑ”, “ΤΖΑΝΕΙΟ” και “ΘΡΙΑΣΙΟ” να μειώσουν τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για γενικά περιστατικά, λόγω των μετακινήσεων των γιατρών.

“Σχεδιασμός του ποδαριού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τελευταία στιγμή προσπαθούν να ανοίξουν ΜΕΘ κορονοϊού με μετακινήσεις γιατρών από το υστέρημα άλλων νοσοκομείων και την περαιτέρω μείωση των διαθέσιμων γενικών ΜΕΘ όταν είναι γεμάτες και διασωληνωμένοι ασθενείς, γενικά περιστατικά, βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Εξαρτημένη η ζωή τους από τις διαθέσεις των ιδιωτικών ΜΕΘ αφού δεν επιτάσσονται και δεν τις διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ- ΕΚΕΠΥ όπως των δημοσίων νοσοκομείων”, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως χθες στα εφημερεύοντα νοσοκομεία υπήρχαν λιγότερες εισαγωγές, πιθανόν λόγω της κακοκαιρίας “Μήδεια”. Στο νοσοκομείο “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ” για παράδειγμα, που στις προηγούμενες εφημερίες εισάγονταν πάνω από 20 περιστατικά κορονοϊού, χθες εισήχθησαν οκτώ ασθενείς. Οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στις κλινικές είναι 46 στις 60 διαθέσιμες κλίνες.

Τα στοιχεία για τις ΜΕΘ κορονοϊού στην Αττική, που δίνει στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ:

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ 217

ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ 195

ΚΕΝΕΣ 22

Αναμένονται να ανοίξουν ακόμη 15 κλίνες.

Αναλυτικά:

ΚΑΤ: 6 ασθενείς στις 7 κλίνες. Ακόμη δεν άνοιξαν επί πλέον κλίνες.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 κλίνες.

ΣΩΤΗΡΙΑ: 80 ασθενείς στις 84 κλίνες.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 34 ασθενείς στις 44 κλίνες.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ:11 ασθενείς στις 11 κλίνες.

ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΝΙΜΙΤΣ: 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.

ΑΤΤΙΚΟΝ: 16 ασθενείς στις 23 κλίνες. Ετοιμάζεται η καρδιοχειρουργική μονάδα να δοθεί ως ΜΕΘ κορονοϊού 10 κλινών με μετακινήσεις ιατρών.

ΘΡΙΑΣΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες. Σχεδιάζουν να μειώσουν αντίστοιχες κλίνες της γενικής ΜΕΘ για να αναπτύξουν ακόμη έως 5 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού με μεταφορά των διασωληνωμένων ασθενών σε άλλες ΜΕΘ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ