Πνιγμός 11χρονου στους Φούρνους Ικαρίας: «Το πόδι του μπλέχτηκε στο σχοινί της σημαδούρας» – Αποκαλύψεις από τον δικηγόρο της μητέρας

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο δικηγόρος της μητέρας του 11χρονου, ο οποίος πνίγηκε στους Φούρνους Ικαρίας. Ο Χρήστος, γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη και της πρώην συζύγου του, έχασε την ζωή του από πνιγμό, τον περασμένο Αύγουστο.

Ο δικηγόρος της μητέρας, Γιάννης Μαρακάκης, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star και τόνισε ότι «το παιδί πνίγηκε στην προσπάθειά του να ξεμπλέξει το πόδι του», διαψεύδοντας τα σενάρια που είχαν ακουστεί ότι ο 11χρονος είχε φάει πριν πάει να κάνει μπάνιο ή ότι μπλέχτηκε σε δίχτυα.

«Επειδή υπάρχει πολύ παραφιλολογία και κουβέντα του καφενείου, εδώ είναι πολύ συγκεκριμένες οι συνθήκες. Η συστοιχία σημαδούρων είχε τοποθετηθεί μόλις μερικές ημέρες πριν, μπροστά ακριβώς στην παραλία που έκανε μπάνιο το παιδί. Το παιδί είχε εμπειρία στο κολύμπι, ήταν όλη ημέρα στη θάλασσα. Αυτό ήταν ένα καινούργιο αντικείμενο, ακριβώς μπροστά στο σημείο όπου το παιδί με τα ξαδέλφια του έκανε κάθε ημέρα το κολύμπι του. Φαίνεται ότι υπήρξαν πλημμέλειες, δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω», είπε ο κ. Μαρακάκης.

«Εγώ θέτω μόνο ένα ζήτημα. Το παιδί, προσεγγίζοντας την σημαδούρα, παγιδεύτηκε το πόδι του. Ούτε δίχτυα υπήρχαν, ούτε επιπλέον σχοινιά ή κορδόνια. Το ποδαράκι του παιδιού μπλέχτηκε στο σχοινί που ένωνε το πέδιλο, το αντίβαρο από τον βυθό, με την σημαδούρα στην επιφάνεια…  Αυτό περιέγραψαν οι άνθρωποι που βρήκαν το παιδί και το απεγκλώβισαν», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Εξήγησε επίσης ότι η επίμαχη σημαδούρα έχει απομακρυνθεί κι εξετάζεται από τον πραγματογνώμονα που έχει διοριστεί από τις λιμενικές αρχές. Στη συνέχεια θα εξεταστεί και από τους τεχνικούς συμβούλους της οικογένειας, που θα μεταβούν στο νησί τις επόμενες ημέρες.

Τα ερωτήματα είναι πολλά, καθώς πρέπει να απαντηθεί ποιος έδωσε την εντολή να τοποθετηθούν οι σημαδούρες κι αν η τοποθέτησή τους έγινε με βάση τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, όπως περιέγραψε.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτό ήταν ένα πολύ καινούργιο αντικείμενο, ακριβώς μπροστά στο σπίτι του Χρήστου, εκεί δηλαδή που μένει και κολυμπάει, και ήταν πολύ λογικό να του τραβήξει την προσοχή. Και φαίνεται ότι με το που προσέγγισε την σημαδούρα, για κάποιο λόγο παγιδεύτηκε το πόδι του. Παγιδεύτηκε με τρόπο που αποδείχτηκε ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο να απεμπλακεί. Το παιδί απ’ αυτό πνίγηκε», επανέλαβε ο δικηγόρος.

Η μητέρα του 11χρονου βρίσκεται σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση, είπε ο κ. Μαρακάκης, κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ