Πήρε άδεια από τις φυλακές και πήγε Πάτρα για… απόκριες και διάρρηξη – Η κλοπή σε κοσμηματοπωλείο την ώρα της παρέλασης

Πήρε άδεια από το ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού, ταξίδεψε στην Πάτρα και την ώρα της αποκριάτικης παρέλασης… έκανε διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο με λεία 1.200.000 ευρώ. Ο λόγος για έναν 42χρονο, ο οποίος συνελήφθη τελικά στην Αθήνα, όταν πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας για να βεβαιώσει την αυτοπρόσωπη παρουσία του, λόγω της άδειας που είχε πάρει από τις φυλακές.

Ο δράστης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι όλη η Πάτρα βρισκόταν στην αποκριάτικη παρέλαση και διασκέδαζε, προκειμένου να «χτυπήσει» το κοσμηματοπωλείο, που βρίσκεται στην οδό Ρήγα Φεραίου, το απόγευμα της Κυριακής της Αποκριάς. Ο 42χρονος αναρριχήθηκε στο πίσω μέρος του κοσμηματοπωλείου με την χρήση σκάλας και με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου άνοιξε μία τρύπα στην εσωτερική ψευδοροφή και εισήλθε στο κατάστημα. Στη συνέχεια, άρπαξε από τις προθήκες ρολόγια, αλυσίδες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και κολιέ, αξίας 1,2 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, όμως, σήμανε ο συναγερμός με αποτέλεσμα να καταφτάσουν στο σημείο οι υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας  φύλαξης, οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη έξω από το μαγαζί. Επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Πέτυχαν όμως να αποσπάσουν το σακίδιο πλάτης που έφερε ο 42χρονος, και εντός του οποίου υπήρχαν όλα τα κλοπιμαία.

Όπως κατήγγειλε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, ο δράστης προκάλεσε σημαντικές φθορές στα κοσμήματα συνολικής αξίας 350.000 ευρώ.

Από την προανάκριση που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι δράστης της κλοπής ήταν ο 42χρονος κρατούμενος του ψυχιατρείου Κορυδαλλού. Το πρωί της 1ης Μαρτίου, αστυνομικοί της Πάτρας τον εντόπισαν στο Τμήμα Ασφάλειας Καλλιθέας, όπου είχε μεταβεί για να βεβαιωθεί η αυτοπρόσωπη παρουσία του λόγω της επταήμερης άδειας που είχε λάβει από το σωφρονιστικό κατάστημα.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, στην Καλλιθέα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεόραση), τα οποία φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, προκειμένου να ελεγχθούν αν τυγχάνουν προϊόντα κλοπής.

Στη συνέχεια εκδόθηκε σε βάρος του κατηγορουμένου από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών, ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη κλοπή και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ