ΦΩΤΟ-Χαμός με τον Μανωλιό, τον κροκόδειλο του Ρεθύμνου

ΦΩΤΟ-Χαμός με τον Μανωλιό, τον κροκόδειλο του Ρεθύμνου

 

Εν αναμονή της διαλεύκανσης του μυστηρίου με τον κροκόδειλο της Κρήτης, “χτυπούν κόκκινο” τα σενάρια, οι εικασίες και τα σχόλια σε πανελλήνιο επίπεδο ενώ κάποιοι τον βάφτισαν με το χαρακτηριστικό κρητικό όνομα “Μανωλιό”.

Το …trend της σεζόν έχει πλέον γίνει ο περίφημος κροκόδειλος που εθεάθη στο Φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο, την ώρα που οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν, σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες να διερευνήσουν τι ακριβώς συμβαίνει και αν το συμπαθές ερπετό …κυκλοφορεί στην περιοχή, μόνο του ή με παρέα.

Το σίγουρο είναι ότι τα τελευταία 24ωρα δεν είναι λίγοι όσοι αποφασίζουν να κάνουν μια βόλτα στο Δήμο Αμαρίου, μήπως και …σταθούν τυχεροί, ενώ επισήμως η επιχείρηση εντοπισμού του αναμένεται να αρχίσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Στην περιοχή αναμένεται τις επόμενες μέρες ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, κ. Λυμπεράκης ώστε να βοηθήσει με τις γνώσεις του, όπως δήλωσε ο Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή εκπροσώπων του ΟΑΚ, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προχωρούν σε:

– Άμεση τοποθέτηση περίφραξης στην περιοχή όπου εμφανίστηκε το ερπετό

– Άμεση τοποθέτηση πινακίδων κινδύνου σε ελληνικά και αγγλικά που να ενημερώνουν τους εκδρομείς ότι απαγορεύεται το κολύμπι στην λίμνη

– Επιτήρηση της περιοχής από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην τηλεόραση του ALPHA μίλησε το πρωί της Κυριακής ο Γιώργος Σταυρουλάκης, που είναι ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο που κυκλοφόρησε . «Χθες το απόγευμα, με μία βόλτα, εντοπίσαμε τον κροκόδειλο. Πήγαμε με τον αδερφό μου και άλλα δυο-τρία παιδιά», ανέφερε ο κ. Σταυρουλάκης.

Ο κ. Σταυρουλάκης δήλωσε ότι: «Έτσι όπως περνούσαμε από την περιφερειακή του φράγματος τον είδαμε. Δεν είχε κόσμο βέβαια, πιστεύουμε ότι βγήκε για αυτό, επειδή δεν είχε κόσμο πολύ».

Στο μεταξύ βέβαια, το θέμα δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο στο διαδίκτυο, τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ραδιόφωνα, ενώ ήδη έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν και οι ανάλογες… φωτογραφίες

Δείτε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των σχολίων που προκάλεσε η είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

 

Πηγή:cretalive.gr 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου εμπνέει τον Κραουνάκη

ΒΙΝΤΕΟ-“Εγώ τράβηξα τον κροκόδειλο”

Ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου έχει και ταίρι;

 Είδαν κροκόδειλο στο Ρέθυμνο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ