ΦΩΤΟ-Αυτοκινητοπομπή σχολικών φυλάκων

ΦΩΤΟ-Αυτοκινητοπομπή σχολικών φυλάκων  

 

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης το καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής, όπως αποκαλείται η αυτοκινητοπομπή που οργάνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Σχολικών Φυλάκων και η οποία ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Αθήνα.

Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε το πρωί της ίδιας ημέρας από την Αλεξανδρούπολη, ενώ, λίγο μετά τις 9.00, δεκάδες οχήματα με σημαίες και διακριτικά των σχολικών φυλάκων βρέθηκαν στην πόλη της Ξάνθης.

Κορνάροντας τα αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς την Κεντρική Πλατεία της πόλης, όπου προσωπικό της τροχαίας Ξάνθης μερίμνησε για τη στάθμευσή τους.

Τους διαδηλωτές υποδέχθηκαν, μεταξύ άλλων και οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης, με την ΕΛΜΕ να προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 8.00 έως και τις 11.00. Οι καθηγητές υποδέχθηκαν τους διαδηλωτές στην είσοδο της πόλης, καθοδηγώντας τους προς το κέντρο.

Στην κινητοποίηση κλήθηκαν να συμμετέχουν σχολικοί φύλακες, αλλά και δημοτικοί αστυνομικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και κατά τους διοργανωτές της αυτοκινητοπομπής κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση, αλλά και κατά τόπους μέλη συλλόγων και ομοσπονδιών.

«Απαιτούμε άμεσα: Κατάργηση του νόμου (4172/2013) που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα και την απόλυση. Επιστροφή όλων των σχολικών φυλάκων στα σχολεία. Αναγνώριση με νομοθετική ρύθμιση της προϋπηρεσίας (ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά) των σχολικών φυλάκων», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι διαδηλωτές, οι οποίοι για όση ώρα βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης, μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους πολίτες για τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σε κάτι αντίστοιχο προχώρησε και η ΕΛΜΕ Ξάνθης.

Μετά την ειρηνική κινητοποίησή τους, οι διαδηλωτές αποχώρησαν με προορισμό την Καβάλα, συνεχίζοντας την πορεία τους προς την Αθήνα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: Thrakitoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ