Πέτρος Φιλιππίδης: Συνεχίζεται η απολογία του – «Μας τελείωσαν, μας κατέστρεψαν»

«Είμαι χορτάτος από αγάπη, θαυμασμό, έρωτα δεν έχω καμία ανάγκη να κάνω τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πω. Δεν είχα λόγο, κίνητρο, να κάνω κάτι τέτοιο…» τόνισε ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά την απολογία του, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πέτρος Φιλιππίδης: Έτσι άρχισε την απολογία του – «Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν»

Της Άννας Κανδύλη

Σε ερώτηση του προέδρου για το πότε γνώρισε την πρώτη καταγγέλλουσα, οι δικηγόροι είπαν να τον αφήσουν να πει για τη ζωή του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης απάντησε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Έχω συνεργαστεί με τόσο κόσμο. Δεν ακούστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Τι να ακουστεί ότι είμαι οξύθυμος, απαιτητικός, τελειομανής; Αυτό που είδα σε αυτή την αίθουσα ανάμεσα στους δικηγόρους δεν γίνονται στο θέατρο. Αν έχω εκνευριστεί; Βεβαίως. Αν έχω τσακωθεί; Βεβαίως. Αν έχω παίξει ξύλο; Δεν έχω σας πληροφορώ. Πάντα ήθελα το καλύτερο για όλους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πρέπει να φύγουμε εμείς. Εκνευρίζονται όταν λέμε ότι είναι μεθοδευμένο και οργανωμένο. Αφού είναι. Αυτό που βλέπω εδώ είναι, ότι ούτε εδώ τους βγαίνει επί δέκα μήνες τώρα. Πώς να τους βγει; Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα και έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πώς γίνεται αυτό να τον ξεχάσει;

Για την πρώτη καταγγέλλουσα είπε ότι τού την σύστησε η μητέρα της και την βοήθησε να μπει σε θεατρική σχολή.

«Την θυμάμαι αμυδρά μέσα στο θέατρο να πηγαινοέρχεται… Όλα αυτά που λέγονται για γάμους, γνωριμίες εγώ τα ακούω για πρώτη φορά στη ζωή μου. Πιθανώς το ενδιαφέρον να παρεξηγήθηκε από την πρώτη καταγγέλλουσα. Άρχισε να γίνεται πιεστική σε ό,τι αφορά τη σχέση μας. Μου ζήταγε να την σηκώνω στο μάθημα να κάνει κομμάτια. Εμένα δεν μου άρεσε αυτό. Δεν ήθελα να εκτίθεμαι. Την απέφευγα όσο μπορούσα, μιλούσα με όλα τα παιδιά. Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις στο θέατρο. Η συχνότητα ήταν άνευ προηγουμένου, σχεδόν κάθε ημέρα. Την έβλεπα πιο συχνά διότι εμφανιζόταν και σε μένα στο θέατρο πιο συχνά. Το καμαρίνι της μητέρας της είναι στον κάτω όροφο στο θέατρο Μουσούρη. Σε συναδέλφους απαντούσε με προκλητικότητα απ’ όσων γνωρίζω. Εγώ από ευγένεια δεν έλεγα τίποτα. Όμως κάποια στιγμή διαμαρτυρήθηκα. Είπα δεν θέλω άσχετους στο θέατρο. Μετά υπήρξε διακοπή λόγω ατυχήματος που είχα».

Ο Π. Φιλιππίδης, κάποιες φορές κλαίγοντας και κάποιες άλλες με ένταση στη φωνή του αναφέρθηκε σε ηθοποιούς που έχουν βρεθεί απέναντί του, όπως η Μαριάννα Τουμασάτου.

«Θα μου πει η κα Τουμασάτου τι είμαι και η φίλη της πρώτης καταγγέλλουσας που ήρθε εδώ; Είμαι άπιστος ναι. Βιαστής δεν είμαι. Είμαι νευρικός κλπ. Δεν έχω βρίσει ποτέ. Ο γιος μου το καλοκαίρι δούλεψε γκαρσόνι και το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Είναι μέσα στους 10 καλύτερους νέους ηθοποιούς. Από αυτά που έβγαλε μου έστειλε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Ερχόμουν με χειροπέδες και οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα, γιατί ήξεραν πού πάω ήταν οι φρουροί στην κλούβα. Η φυλακή σου σταματάει το μυαλό, λιώνεις. Η γυναίκα αυτή που δεν της ήμουν πιστός ερχόταν το πρωί στη φυλακή στη Τρίπολη για να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μου. Μας τελείωσαν κα πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν… Όσα αυτοκίνητα και να είχα εγώ δεν βίαζα, δεν τους βγαίνει… Ακούστηκε ότι είχα ένα αυτοκίνητο τόσο διαστημικό που δεν μπορούσε να βρει το πόμολο της πόρτας να ανοίξει… Έρχεται η κα Παπούλια και λέει αυτά που λέει. Μιλάγαμε για δουλειά έως το 2019. Την ενδιέφερε πολύ η δουλειά που της είχα προτείνει, θα την σκηνοθετούσα.

Αυτό που έρχονται όλοι και σε όλους έχω δείξει τα γεννητικά μου όργανα; Θα μου πεις εδώ σε λένε βιαστή αυτό σε ενοχλεί; Όλα με ενοχλούν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ