Πέτρος Φιλιππίδης: Έτσι άρχισε την απολογία του – «Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν»

«Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ότι έχει μείνει από αυτό». Έτσι άρχισε την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, που κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού νεαρών συναδέλφων του.

Πέτρος Φιλιππίδης: Η ώρα της απολογίας για τις τρεις πράξεις σεξουαλικής βίας

της Άννας Κανδύλη

«Όπως καταλαβαίνετε είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Γεννήθηκα το 1962, αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρόνια. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου, δεν ξέρω να μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στο λόγο…» είπε.

Πρόεδρος: Είχατε πάντα ένα κείμενο. Εδώ είναι η πραγματική ζωή.

«Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δίκης μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στην Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό για αυτές. Όχι μόνο για αυτές. Για όλες τις γυναίκες» ανέφερε ο ηθοποιός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ