Πέθανε η Αν Ράις – Η συγγραφέας του «Συνέντευξη με έναν βρυκόλακα»

Σε ηλικία 80 ετών απεβίωσε το Σάββατο η αμερικανίδα συγγραφέας Αν Ράις, η οποία έχει γράψει μυθιστορήματα φαντασίας και βρυκολάκων, μεταξύ των οποίων το «Συνέντευξη με έναν βρυκόλακα». Πρόκειται για ένα βιβλίο που θεωρείται ότι ανανέωσε το είδος αυτό. Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε η οικογένειά της.

«Τις τελευταίες ώρες της, έμεινα καθισμένος δίπλα της στο κρεβάτι της στο νοσοκομείο, αναλογιζόμενος εντυπωσιασμένος τα επιτεύγματά της και το θάρρος της», έγραψε ο γιός της, ο Κρίστοφερ Ράις, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι η μητέρα του απεβίωσε από τις επιπλοκές ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βιβλίο της «Συνέντευξη με έναν βρυκόλακα», που εκδόθηκε το 1976 και ανανέωσε το είδος των μυθιστορημάτων με βρυκόλακες, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Νιλ Τζόρνταν το 1994 με πρωταγωνιστές τους Τομ Κρουζ και Μπραντ Πιτ.

Η Αν Ράις έγραψε δεκάδες βιβλία, μερικά από τα οποία ερωτικά, μερικά με θρησκευτική απόχρωση και πολλά στη σειρά «Βρυκόλακες» που έχουν πουλήσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Στον κινηματογράφο μεταφέρθηκε το 2002 και ένα άλλο από τα έργα της, το «Queen of the Damned» («Η βασίλισσα των καταραμένων») από τον Μάικλ Ράιμερ.

«Ο πόνος της οικογένειάς μας είναι απέραντος. Ως μητέρα, η υποστήριξή της για μένα ήταν άνευ όρων – μου έμαθε να αγκαλιάζω τα όνειρά μου, να απορρίπτω τον κομφορμισμό και να αψηφώ τις σκοτεινές φωνές του φόβου και της αμφιβολίας», έγραψε ο Κρίστοφερ Ράις.

«Ως συγγραφέας, μου έμαθε να αψηφώ τα όρια των ειδών και να αφήνομαι στα εμμονικά πάθη μου», επισήμανε στην δημοσίευσή του στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η κηδεία της Αν Ράις θα γίνει σε ιδιωτική τελετή στη Νέα Ορλεάνη.

Ακολουθεί η ανάρτηση του γιου της Αν Ράις

&

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ