Περιστέρι: Συνελήφθη 31χρονος για κλοπές αυτοκινήτων στην Αττική – Πώς δρα η συμμορία

Μέλος συμμορίας που διαπράττει κλοπές αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στο Περιστέρι. Πρόκειται για έναν 31χρονο Έλληνα ο οποίος συνελήφθη το πρωί της 2ας Οκτωβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 11 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 31χρονος και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας κινούνταν τα απογεύματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αναζητούσαν αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας, τα οποία αφαιρούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία όταν οι συνθήκες θα ήταν πρόσφορες.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν στην κατοχή τους ειδικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την αφαίρεση των συγκεκριμένων οχημάτων, όπως διαγνωστικά που συνδέονται στη θύρα στο ενσωματωμένο σύστημα διάγνωσης του οχήματος, καθώς και αυτοσχέδια εργαλεία τύπου «Τ» που χρησιμοποιούνται για την παραβίαση των θυρών.

κλοπές αυτοκινήτων

Στη συνέχεια, οδηγούσαν και στάθμευαν προσωρινά, τα κλαπέντα οχήματα σε υπόστεγο-χώρο στάθμευσης στο Μενίδι. Ύστερα από λίγο καιρό, μετέφεραν τα αυτοκίνητα είτε στο σπίτι του 31χρονου είτε σε άλλες «καβάτζες», όπου σχεδίαζαν την περαιτέρω διάθεσή τους.

Στη συνέχεια, οι δράστες τα αποσυναρμολογούσαν για να επισκευάσουν οχήματα με υλικές ζημιές που είχαν αγοράσει σε προγενέστερο χρόνο, είτε ακόμη πλαστογραφούσαν τους χαρακτηριστικούς αριθμούς των οχημάτων με σκοπό την πώληση τους σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος που συνελήφθη στο Περιστέρι, εντοπίστηκε να οδηγεί ένα αυτοκίνητο που όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρέσει προ ολίγου από το Μαρούσι. Στη συνέχεια βρέθηκε να επιβαίνει σε άλλο αυτοκίνητο της ίδιας μάρκας, όταν και ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς. Από την έρευνα προέκυψε ότι το όχημα ήταν πλαστογραφημένο και είχε κλαπεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Γαλάτσι.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές οχημάτων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων,
-ειδικό εργαλείο χάραξης αριθμών πλαισίου,
-κινητήρας οχήματος,
-διαγνωστικό οχημάτων και
-πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM

Ο 31χρονος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα. Με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την σύλληψη και των υπολοίπων μελών της συμμορίας, αλλά και την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ