Πένθος για τον καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα – Το συγκινητικό “αντίο” στον πατέρα του

Βαρύ πένθος για τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, καθώς σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του, Διονύσιος Κουρέτας.

Διετέλεσε, όπως αναφέρει το tempo24, αξιωματικός της Αστυνομίας Πόλεων αφήνοντας έργο σε πολλές Υπηρεσίες με αποκορύφωμα την θητεία του στην θέση του Διοικητή της Τροχαίας Πατρών.

Ο Σάκης Κουρέτας με τη σύζυγό του Αναστασία είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Τον kαθηγητή Δημήτρη Κουρέτα και τον Αντιπρόεδρο του ΠΕΑΚ Πάτρας, Μιχάλη Κουρέτα.

Ο κ. Κουρέτας με έναν συγκινητικό «αποχαιρετισμό», στον λογαριασμό του στο Facebook αναφέρει πως ο πατέρας του ήθελε να ταφεί με την στολή του.

«Τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί με τη στολή του. Υπηρέτησε και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή. Ήταν έντιμος, δίκαιος και φρόντιζε πάντα από τη θέση που είχε να προστατεύει τους πιο αδύναμους πολίτες. Οι πατρινοί ξέρουν πολλές ιστορίες να πουν” σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουρέτας.

Τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί με τη στολή του. Υπηρέτησε και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή. Ήταν έντιμος, δίκαιος και φρόντιζε πάντα από τη θέση που είχε να προστατεύει τους πιο αδύναμους πολίτες. Οι πατρινοί ξέρουν πολλές ιστορίες να πουν.

Θυμάμαι ένα περιστατικό . Γύρω στο 1970 ήταν προϊστάμενος στην αγορανομία . Ήταν ο βασικός μάρτυρας στην περίφημη υπόθεση νωθειας γάλακτος με σκόνη στην Πάτρα. Ήμουνα τότε 8 νομίζω.

Έφυγα από το σχολείο και πήγα στο δικαστήριο.

Τον είδα να καταθέτει και να λέει αυτά που μου είχε πει ένα βράδυ. Με είχε πάρει και πήγαμε να φάμε οι δυο μας. Σπάνιο πράγμα.

Φεύγοντας από το δικαστήριο με πήρε στα χέρια και μπήκαμε στο αυτοκίνητο . Καθώς γυρίζαμε σπίτι σταμάτησε στην πλατεία. Εκεί άραζε ένας τύπος με κομμένο πόδι και πάντα τον χαιρετούσε . Είχε ένα μικρό πορτοφολάκι με κέρματα.

Το άδειασε σαυτόν. Το είδα και τον ρώτησα . Μου είπε ότι δεν είχε να περάσει και περνούσε συχνά και του άφηνε χρήματα. Ήταν μια πτυχή εντελώς άγνωστη του χαρακτήρα του. Είχε μεγαλώσει ορφανός από πατέρα και μητέρα και ήταν απίθανα σκληρός με φοβερές ευαισθησίες.

Απεβίωσε σήμερα το πρωί . Διονύσιος Κουρέτας Αστυν. Διευθυντής εν αποστρατεία. Παρών

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ