Πειραιάς: Η στιγμή που οι δύο ναυτικοί πέφτουν στη θάλασσα από ύψος 8 μέτρων – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο, που προκαλεί σοκ, βλέπει το φως της δημοσιότητας για το περιστατικό με τους δύο ναυτικούς, οι οποίοι έπεσαν στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά. Στις εικόνες καταγράφεται η στιγμή που οι δύο ναυτικοί του ταχύπλοου καταμαράν, speed runner jet, γλιστρούν από το εξωτερικό πρωραίο κατάστρωμα και πέφτουν στη θάλασσα.

Πειραιάς: Τη σύλληψη τριών μελών του καταμαράν διέταξε ο Εισαγγελέας, μετά την πτώση δύο ναυτών στη θάλασσα

Οι δύο ναυτεργάτες, ηλικίας 55 και 34 ετών, πραγματοποιήσουν εργασίες καθαρισμού με μάνικα νερού στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στον χώρο που βρίσκονται οι σωσίβιοι λέμβο. Το ταχύπλοο ήταν προσδεμένο στο λιμάνι. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι δύο ναυτικοί γλίστρησαν και έπεσαν με ορμή στο νερό από ύψος οκτώ μέτρων, όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που μεταδίδει η εκπομπή LiveNews στο Mega.

Σε άλλες εικόνες, διακρίνονται στελέχη του Λιμενικού και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες να βρίσκονται στον προβλήτα. Λιμενικοί πέφτουν με τα ρούχα τους στη θάλασσα και καταφέρνουν να βοηθήσουν τους δύο ναυτικούς να βγουν από το νερό.

Πειραιάς: Δύο μέλη του πληρώματος πλοίου έπεσαν στη θάλασσα

Ευτυχώς, οι δύο ναυτεργάτες δεν τραυματίστηκαν σοβαρά. Αμέσως μετά το συμβάν διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πειραιά διέταξε την σύλληψη του πλοίαρχου, του ύπαρχου και του λοστρόμου του ταχύπλοου καταμαράν, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο ανακριτής διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό, ενώ τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών,της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ