Πειραιάς: Εντοπίστηκε ακυβέρνητο πλοίο λόγω μηχανικής βλάβης – Ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια

Συναγερμός σήμανε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για ακυβέρνητο πλοίο εξαιτίας μηχανικής βλάβης το μεσημέρι της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Λιμενικό, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης και με την συνδρομή ρυμουλκών το εν λόγω δεξαμενόπλοιο μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον Πειραιά.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για ακυβερνησία Δ/Ξ πλοίου σημαίας Λιβερίας, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. νοτιοδυτικά του λιμένα Πειραιά, με επιβαίνοντες δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο έσπευσαν δύο (02) Ρ/Κ πλοία, με τη συνδρομή των οποίων ρυμουλκήθηκε το εν λόγω Δ/Ξ πλοίο στη ράδα Πειραιά, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ