Υπουργείο Εργασίας: Το πρωί της Δευτέρας συνέντευξη τύπου για το «ξεπάγωμα» των τριετιών

Διευκρινίσεις για το ξεπάγωμα των τριετιών, που ανακοίνωσε από την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, αναμένεται να δώσει την Δευτέρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Μητσοτάκης στην ΔΕΘ: Από 1η Ιανουαρίου 2024 ξεπαγώνουν οι τριετίες – Market pass έως το τέλος του χρόνου μόνο σε Θεσσαλία και Έβρο

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, οι υφυπουργοί κ.κ. Βασίλης Σπανάκης, Πάνος Τσακλόγλου και οι Γενικοί Γραμματείς κ. Άννα Στρατινάκη και κ. Νίκος Μηλαπίδης θα παραχωρήσουν αύριο, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π. μ. Συνέντευξη Τύπου στον 4ο όροφο του Υπουργείου, με κεντρικό θέμα το ξεπάγωμα των τριετιών.

Από την πλευρά το ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε στην σχετική νομοθετική διάταξη θα προβλέπεται ρητώς η μη αναδρομικότητα για τις τριετίες. Σημείωσε ότι ο σκοπός μίας κυβέρνησης είναι να βρει την ισορροπία μεταξύ ενός δίκαιου αιτήματος και των αντοχών της οικονομίας. «Αν πηγαίναμε να επιβάλουμε με νόμο αύξηση 30% γενικά στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων, οι μισοί θα έχαναν τη δουλειά τους, γιατί οι επιχειρήσεις θα κατέρρεαν», είπε ο υπουργός Εργασίας.

Μητσοτάκης: Πώς θα δοθεί το Freedom Pass – Τι είπε για τις τριετίες και τις αντικειμενικές αξίες

Όπως τόνισε, η τροπολογία για τις τριετίες θα κατατεθεί την άλλη εβδομάδα εκτάκτως στη Βουλή και θα ψηφιστεί την άλλη Πέμπτη ή την άλλη Παρασκευή, ώστε να είναι νόμος του κράτους, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να μην υπάρχει ανησυχία στην αγορά για το πώς θα εφαρμοστεί.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ