ΣΥΡΙΖΑ: Ουρές σε περίπου 60 εκλογικά τμήματα – Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για την ανάδειξη προέδρου

Έκλεισαν οι κάλπες στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και προχωρά η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ουρές στα εκλογικά τμήματα – Ψήφισαν πάνω από 140.000

Νωρίτερα δόθηκαν δύο παρατάσεις στην διαδικασία εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου. Περίπου στις 22:00, υπολογιζόταν ότι περίπου 60 εκλογικά τμήματα υπήρχαν ουρές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν περισσότερα από 147.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Περίπου 1 στους 4 ψηφοφόρους, δηλαδή 40.000, είναι νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που γράφτηκαν σήμερα προκειμένου να ψηφίσουν. «Τους καλωσορίζουμε. Ευχαριστούμε όλους και όλες που συμμετείχαν στις εκλογές. Το μήνυμα αυτών των εκλογών είναι πολύ σημαντικό. Είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Υπάρχει μία εντολή της κοινωνίας: ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι δυνατός, να είναι παρών, να είναι ισχυρή αντιπολίτευση», είπε έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου ο Σωκράτης Φάμελλος. 

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Δόθηκε παράταση μίας ώρας – Στις 9 κλείνουν οι κάλπες

Τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από τα εκλογικά τμήματα που έχουν κλείσει. μία πρώτη εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται μετά τις 23:00 το βράδυ.

Η μαζική συμμετοχή στην διαδικασία ξεπέρασε ακόμα και τις πιο θετικές εκτιμήσεις και προσδοκίες της Κουμουνδούρου. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι αυτές οι κάλπες έδειξαν δύο μηνύματα. Πρώτον οι πολίτες έδειξαν μία έμμεση διαμαρτυρία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το δεύτερο έκαναν μία στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που λαμβάνει εντολή να γίνει μία ισχυρή αντιπολίτευση.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας – Πάνω από 110.000 έχουν ψηφίσει

Για το μήνυμα της κάλπης ρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος εξήγησε ότι «προκύπτει ένα κοινωνικό αίσθημα ότι η χώρα δεν πάει καλά. Οφείλουμε να αξιολογήσουμε πολιτικά αυτή την γρήγορη πολιτική εξέλιξη», καθώς ήρθε λίγους μήνες μετά τις εθνικές εκλογές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ