Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας – Πάνω από 110.000 έχουν ψηφίσει

Ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην διαδικασία των σημερινών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από την μεγάλη συμμετοχή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι είναι πολύ πιθανό να δοθεί παράταση μιας ώρας και οι κάλπες να κλείσουν στις 21:00 και όχι στις 20:00 όπως είχε ανακοινωθεί. Σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξει καθυστέρηση και στην ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος.

Έως τις 17:50 δέκα είχαν ψηφίσει 110.000. Ο ρυθμός που έχει παρατηρηθεί είναι 250 ακόμα και 270 ψήφοι το λεπτό και κατά μέσο όρο, από το πρωί περισσότερες από 11.000 ψήφοι την ώρα. Ο αριθμός όσων έχουν ψηφίσει είναι πολύ πάνω από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις που υπήρχαν. Κάποιοι εκτιμούν ότι όχι απλά θα περάσει τις 130.000 αλλά μπορεί να πλησιάσει και τις 140.000.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πολύ πιθανόν είναι πλέον το ενδεχόμενο παράτασης εφόσον υπάρχουν ουρές στα εκλογικά τμήματα αλλά αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες είναι κάτι που θα το δουν από την κεντρική εφορευτική επιτροπή.

Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας

Λίγο πριν τις 17:00, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε με τζιν και αθλητικά παπούτσια στο 1ο Πειραματικό Λύκειο, επί της οδού Ηπίτου 15 στην Πλάκα για να ψηφίσει. Η εμφάνιση του προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς το τελευταίο διάστημα μετά την παραίτηση του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ απείχε από τις εσωκομματικές διεργασίες.

«Σήμερα μιλάει η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάνε τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Το δικό τους μαζικό παρών, μαζί και το δικό μου, ως ένας από τους χιλιάδες που προσέρχονται στην κάλπη, δείχνει ότι βιάστηκαν πολύ όσοι κήρυξαν τον ΣΥΡΙΖΑ απόντα. Θα είμαστε εδώ», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ