Πάτρα: Τι εξετάζει το Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο των 3 παιδιών – Στο τραπέζι και η εκταφή

“Η ιατρική κοινότητα σε Πάτρα και Αθήνα αδυνατεί να διαπιστώσει τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο τα τρία κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη. Και ξαφνικά αναλαμβάνει την υπόθεση η Αστυνομία και μάλιστα το Ανθρωποκτονιών. Αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει. Δεν πρόκειται για θανάτους που οφείλονται σε παθολογικά αίτια”.

Με αυτά τα λόγια αξιωματούχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιγράφει στο enikos.gr τι σημαίνει η εμπλοκή των  δικαστικών και αστυνομικών αρχών στην υπόθεση – θρίλερ της Πάτρας. Από τις πρώτες ενέργειες που έκαναν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, μόλις ανέλαβαν την υπόθεση, είναι η εκ νέου ανάλυση των τοξικολογικών εξετάσεων των δύο παιδιών που πέθαναν, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, ενώ αναμένονται οι αντίστοιχες εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που απεβίωσε πρόσφατα.

Ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι οι τοξικολογικές θα λύσουν την μυστηριώδη υπόθεση. Όπως εξηγούν οι έμπειροι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών στο enikos.gr, αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, είναι πιθανόν αυτό να έγινε με την ενέσιμη χορήγηση κάποιας θανατηφόρας ουσίας από άνθρωπο που έχει αντίστοιχες γνώσεις. Υπάρχουν όμως ουσίες που δεν ανιχνεύονται και προκαλούν θάνατο λόγω ανακοπής. Όπως για παράδειγμα η ινσουλίνη.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στα δύο κοριτσάκια της οικογένειας ενδέχεται να μην ήταν όσο στοχευμένες θα έπρεπε, αναζητώντας κάποια θανατηφόρα ουσία, καθώς δεν υπήρχε υπόνοια εγκληματικής ενέργειας. Οι εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας όμως θα γίνουν πλέον υπό άλλο πρίσμα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ζητηθεί ακόμη και η εκταφή του παιδιού που πέθανε πριν από λίγες ημέρες, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Καταθέσεις γιατρών και ιατροδικαστών

Οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών θα ζητήσουν από τους γιατρούς που παρακολουθούσαν ιατρικά τα κοριτσάκια σε Πάτρα και Αθήνα, να καταθέσουν και να περιγράψουν με λεπτομέρειες τι συνέβη τις ημέρες που τα παιδιά νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία των δύο πόλεων.

Βασικό σημείο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr και μια από τις ερωτήσεις που πρόκειται να κάνουν οι αστυνομικοί στους γιατρούς είναι ποια ήταν η συμπεριφορά της μητέρας των παιδιών που βρισκόταν μαζί τους, όσο αυτά νοσηλεύονταν, αλλά και ποια η αντίδραση της όταν τα κοριτσάκια κατέληξαν. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό η μητέρα ήταν μόνη με τα παιδιά της όταν εξέπνευσαν και ήταν αυτή που ενημέρωσε τους γιατρούς για τον θάνατο τους.

Κατάθεση θα δώσουν και η ιατροδικαστής της Πάτρας Αγγελική Τσιόλα και ο ιατροδικαστής της Αθήνας Σωτήρης Μπουζιάνης που νεκροτομήσαν τα κοριτσάκια και δεν έχουν καταλήξει στην αιτία που προκάλεσε την ανακοπή και στα τρία παιδιά.

Πάτρα- Τζωρτζίνα-πατέρας

Πώς θα συνεχιστεί η έρευνα

Όταν ολοκληρωθεί η εξέταση των ιατρικών φακέλων και των τριών παιδιών, η ανάλυση τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων αλλά και οι καταθέσεις γιατρών και ιατροδικαστών, το Ανθρωποκτονιών θα υποβάλλει στην Εισαγγελία Πάτρας τα αποτελέσματα της έρευνας. Θεωρείται βέβαιο ότι το επόμενο βήμα είναι να ζητηθεί από τον Εισαγγελέα η εξέταση των γονιών των τριών παιδιών, κάτι που δεν αναφέρεται στην κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία σε αυτή την πρώτη φάση. Εκτός κι αν προκύψουν στοιχεία και ύποπτοι, νωρίτερα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ