Πάτρα: Θρήνος, οργή και δεκάδες “γιατί” για τον θάνατο του 49χρονου – Τι υποστήριξε η μία νοσηλεύτρια του “Αγίου Ανδρέα”

Την παραίτησή του υπέβαλε επισήμως σήμερα το πρωί ο διοικητής του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα, μετά τον σάλο που προκάλεσε ο θάνατος του 49χρονου. Τον άτυχο άνδρα έδιωξαν από το νοσοκομείο, γιατί δεν εφημέρευε, με αποτέλεσμα τελικά να χάσει τη ζωή του λίγο αργότερα. 

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε ο υπουργός Υγείας, που ζήτησε παράλληλα να τεθούν σε αργία όσοι ευθύνονται για την λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Σε βαρύ κλίμα τελέστηκε σήμερα η κηδεία του 49χρονου. “Έμελλε να πληρώσεις με την ίδια σου τη ζωή το τίμημα των διαχρονικών παθογενειών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που ενώ θα έπρεπε να σώζει ζωές, χάνονται. Με τον θάνατό σου ταρακούνησες ένα ολόκληρη σύστημα δυσκίνητο”, είπε ο Μητροπολίτης Πατρών για τον Θεόδωρο Νεμουτιάνο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου υπέβαλε την παραίτησή του σήμερα το πρωί, σημειώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες: “δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα γι’ αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο. Οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το νοσοκομείο μας” φέρεται να είπε ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, για την υπόθεση παρενέβη και η εισαγγελέας Πατρών, ενώ ενεργοποιήθηκαν και οι διατάξεις για να μπουν σε αργία όσοι ευθύνονται για την λανθασμένη αξιολόγηση του προσωπικού.

Στο κάδρο των ευθυνών έχουν μπει δύο νοσηλεύτριες του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρεας”, που υποδέχτηκαν τον ασθενή.

Μία εξ αυτών υποστήριξε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό: “Κάθονταν στις καρέκλες, εκεί τον είδα. Κρατούσε τον αυχένα του και μου είπε ότι πονάει καθώς λίγο νωρίτερα ο ιδιώτης προσωπικός του γιατρός του είχε διαγνώσει ψύξη. Δεν μου είπε κάτι άλλο. Του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο και να πάει στο Ρίο. Υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες. Μία ώρα πριν είχε έρθει ένας άλλος κύριος ο οποίος μου είχε πει ότι έχει πόνο στο στήθος και αμέσως ενημέρωσα γιατρό”.

Ερωτήματα εγείρονται και για τη διάγνωση που είχε γίνει νωρίτερα από τον προσωπικό γιατρό του θύματος.

Και μόνο πάντως ότι ο φύλακας επέτρεψε την είσοδο του ασθενή στον χώρο αλλά και η ύπαρξη νοσηλευτριών στα επείγοντα παρά το γεγονός ότι δεν εφημέρευε, δείχνει ότι υπάρχει οδηγία να δέχονται τα νοσοκομεία έκτακτα περιστατικά. Το ερώτημα είναι, γιατί δεν υπήρχε γιατρός.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ