Πάτρα: Θρίλερ με την εκταφή της Μαλένας – Τι αναμένεται να γίνει

Σε θρίλερ εξελίσσεται το ενδεχόμενο εκταφής της μικρής Μαλένας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, που πέθανε τον Απρίλιο του 2019, προκαλώντας θλίψη στην Πάτρα.

Το 3,5 ετών κοριτσάκι πέθανε στις 14 Απριλίου και τρεις ημέρες μετά, κηδεύτηκε στο Α’ δημοτικό κοιμητήριο. Ωστόσο, επειδή η οικογένεια δεν διέθετε τότε οικογενειακό τάφο η μικρή Μαλένα ενταφιάστηκε σε κενοτάφιο.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία με τη συμπλήρωση 3 ετών από τον θάνατό της θα πρέπει τα οστά του παιδιού να μεταφερθούν είτε σε οστεοφυλάκιο, είτε σε τάφο.

Την απόφαση σε αυτή την περίπτωση λαμβάνει η οικογένεια.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η κεταμίνη και η "ανήξερη" Πισπιρίγκου μέχρι να "μιλήσει" η Τζωρτζίνα από

Τη Μεγάλη Τρίτη, οπότε και συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον θάνατο του παιδιού, θα πρέπει να υπάρξει μεταφορά του. Όμως, πληροφορίες της ιστοσελίδας, tempo24.news, αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον άμεσα.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια έχει απευθυνθεί στον Δήμο Πατρέων, στην ευθύνη του οποίου ανήκει το νεκροταφείο και έχει ζητήσει την αναβολή της διαδικασίας για περίπου έξι μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, με δεδομένη την προφυλάκιση της μητέρας, αλλά και της έκτασης που έχει λάβει η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών, δεν αναμένεται να γίνει εκταφή της μικρής Μαλένας τις επόμενες ημέρες.

Πάτρα-Θάνατος παιδιών

Με δεδομένο επίσης το ενδεχόμενο της νεότερης ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού του παιδιού, έχει κριθεί σκόπιμο να αναβληθεί η όποια ενέργεια αυτή την περίοδο.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και το τρισάγιο που είχε προγραμματίσει η οικογένεια για την Μαλένα και την Ίριδα ( που επίσης βρίσκεται στο ίδιο κενοτάφιο) αναβλήθηκε λόγω της παρουσίας δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων στο κοιμητήριο, όπως έχουν τονίσει μέλη της οικογένειας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ