Πάτρα: Τα νεότερα για την υγεία του 6χρονου που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ

Συνεχίζεται η νοσηλεία του 6χρονου Φώτη στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα μετά τον τραυματισμό του στο καρτ την περασμένη Κυριακή.

Ήδη έχουν γίνει θετικά βήματα και οι γιατροί αναμένουν περαιτέρω αντιδράσεις.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr ο Εντατικολόγος Διευθυντής ΕΣΥ στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Ανδρέας Ηλιάδης, «πλέον έχουμε διακόψει τα φάρμακα. Το παιδί είναι σε υποβοηθούμενο αερισμό και αναπνέει στον αναπνευστήρα με αρκετή πλέον συμμετοχή του ιδίου και περιμένουμε σιγά – σιγά, όταν ο ίδιος το αποφασίσει, να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα. Αυτό είναι το επόμενο βήμα”, επισημαίνει και συστήνει υπομονή.

Την ίδια ώρα όλοι είναι στο πλευρό του Φώτη και του λένε “Πάμε”. Οι ζωγραφιές στη ΜΕΘ είναι γεμάτες αγάπη και ενθάρρυνση για να βγει νικητής από αυτόν τον αγώνα.

“Πάμε Φώτη μας… όλη η Ελλάδα μαζί σου. Οι συμμαθητές σου όλοι λένε… Πάμε Φώτη”, αναφέρει με post του στο Facebook ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Πάτρα-καρτ-ατύχημα-νοσοκομείο

Τι έδειξε η νευρολογική εξέταση του 6χρονου

Χθες ήταν να ξεκινήσει η προσπάθεια αφύπνισης του μικρού Φώτη, αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ο 6χρονος, που υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παρέμενε μέχρι σήμερα διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου και φαίνεται πως οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος, δήλωσε χθες στο thebest.gr ότι τα ευρήματα που προέκυψαν από τον νευρολογικό έλεγχο που έγινε στον 6χρονο Φώτη, είναι θετικά.

«Θα γίνει μαγνητική και θα εκτιμήσουμε την πορεία της αποσωλήνωσης εκ νέου. Τα ευρήματα του νευρολογικού προφίλ του παιδιού κατά τον έλεγχο είναι όλα θετικά» ανέφερε ο κ. Μπάκος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 6χρονος υπεβλήθηκε σε εξέταση μείωσης της καταστολής και καταγραφής των αντιδράσεών του. Πρόκειται για μία εξέταση που ονομάζεται “νευρολογικό παράθυρο”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.