Πάτρα: Στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας τα ιατροδικαστικά ευρήματα – Στόχος ένα «δεμένο» πόρισμα

Νέες εξελίξεις για την υπόθεση – θρίλερ στην Πάτρα με τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, δεν έχουν πάει ακόμα κλιμάκια του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ακόμα δεν έχουν ενημερώσει πρόσωπα-κλειδιά που θα διαφωτίσουν αδιευκρίνιστα σημεία.

Μεταξύ αυτών είναι και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος δεν έχει λάβει κανένα μήνυμα για να καταθέσει τις προσεχείς ημέρες.

Αστυνομικές πηγές που έχουν πρόσβαση στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι έρευνες, αναφέρουν στο tempo24.news πως οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εργάζονται με μέθοδο και επαγγελματισμό και “μακριά από οτιδήποτε σχετίζεται με τον τηλεοπτικό και τον μιντιακό χρόνο”.

Ξεκαθαρίζουν μάλιστα πως οι έως σήμερα αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ναι μεν παρακολουθούνται αλλά προς το παρόν δεν προσμετρώνται στις έρευνες.

Οι ίδιες “πηγές” αναφέρουν πως σε αυτή τη φάση η στόχευση των αστυνομικών είναι εντελώς διαφορετική. Αφορά κυρίως στη σύνταξη ενός ισχυρού πορίσματος το οποίο, όποια κατάληξη και αν έχει, δεν θα αφήνει καμία “σκιά” στο σκέλος των συμπερασμάτων. Και για να συμβεί αυτό θα πρέπει, αναφέρουν, να συγκεντρωθούν στοιχεία και να δοθούν επιστημονικές απαντήσεις ικανές να οδηγήσουν σε εικόνα για το τί πραγματικά συνέβη.

Πάτρα-Θάνατοι παιδιών

“Κλειδί” στις έρευνες της Αστυνομίας αποτελεί ο συσχετισμός των τριών θανάτων. Για όσους γνωρίζουν, αυτό θα οδηγήσει τους αστυνομικούς στον σχηματισμό μίας “καθαρής εικόνας” για το τι ακριβώς συνέβη γι’ αυτό και ναι μεν η μεθοδολογία που ακολουθείται ερευνά τον κάθε θάνατο ξεχωριστά, αφετέρου και συνδυαστικά με τους άλλους δύο.

Σκοπός των αστυνομικών είναι να απαλείψουν από το τοπίο των ερευνών τη συμπτωσιολογία και να απαντήσουν συνολικά για το τι και πώς συνέβησαν οι θάνατοι με μοχλό τις επιστημονικές απαντήσεις.

Επιστήμονες που σχετίζονται άμεσα με τις νοσηλείες και τις νεκροτομές των κοριτσιών, έχουν ζητήσει να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν και τους τρεις θανάτους ασχέτως από το εάν τους αφορά μόνον ο ένας.

Ένα «δεμένο» πόρισμα

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως το πόρισμα το οποίο θα συνταχθεί στο τέλος των ερευνών θα πρέπει να οδηγήσει τις Εισαγγελικές Αρχές σε ασφαλή οδό. Αν στο τέλος προκύπτουν κενά τότε ο χρόνος που έχει δαπανηθεί θα έχει χαθεί και η υπόθεση μπορεί να χαθεί ανεξαρτήτως κατάληξης.

Στην περίπτωση δε που προκύψουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας ή άλλων αμελειών, τα κενά μπορεί να οδηγήσουν σε ένα δικαστικό θρίλερ το οποίο δεν θα έχει τέλος.

Οι αστυνομικοί αποφεύγουν λοιπόν κάθε βιαστική κίνηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτή την εξέλιξη και αφοσιώνονται συστηματικά στην αναζήτηση απαντήσεων που θα είναι καθαρές και διαφωτιστικές.

Οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών

Μιας και πολύς λόγος έχει γίνει έως σήμερα μέσω δημοσιευμάτων ή τηλεοπτικών αναφορών για την οικογένεια και άλλους συγγενείς των τριών κοριτσιών, ξεκαθαρίζεται κατηγορηματικά πως έως τώρα δεν αφιερώνεται χρόνος στην κατεύθυνση της ανάλυσης χαρακτήρων και συμπεριφορών.

Πάτρα παιδιά

Αυτό θα γίνει στον χρόνο που πρέπει και εφόσον χρειαστεί, αναφέρει με νόημα έμπειρος αξιωματικός. Απαντά ωστόσο πως η Αστυνομία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις απαντήσεις των στενών συγγενών και της οικογένειας, αλλά στον παρόντα χρόνο, μέχρι εκεί.

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της αστυνομικής έρευνας αφιερώνεται στα ιατροδικαστικά ευρήματα. Και εκεί αναφέρουν καλά πληροφορημένες “πηγές” επιδιώκεται η συνδυαστική ανάλυση των ευρημάτων και για τους τρεις θανάτους παρά το γεγονός ότι οι καταθέσεις ιατροδικαστών που νεκροτόμησαν θα αφορούν στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Επιδιώκεται με αυτό τον τρόπο να βρεθεί “κοινός τόπος” και για τους τρεις θανάτους προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα.

Για παράδειγμα θα χρειαστεί να αναλυθεί σε βάθος τι συνέβη λίγο καιρό μετά τον θάνατο της Ίριδας και στο διάστημα που μεσολάβησε από τα καρδιακά επεισόδια μέχρι τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις έρευνες των αστυνομικών και δίνεται ξεχωριστό ενδιαφέρον στις απαντήσεις που δίνουν ή θα δώσουν ιατροδικαστές και γιατροί. Σε συνδυασμό πάντα με το αποτέλεσμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας.

“Άλλο να εξεταστεί ξεχωριστά ο θάνατος της Ίριδας και άλλο και οι δύο τελευταίοι θάνατοι μαζί” σημειώνεται με έμφαση.

Τέλος σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει στην έρευνα και στις εξελίξεις το πόρισμα της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών που έχει συγκροτηθεί.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.