Πάτρα: Σε κατάληψη διαρκείας του Δημαρχείου προχώρησαν συμβασιούχοι

Σε κατάληψη διαρκείας του Δημαρχείου της Πάτρας προχώρησαν οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων Κοινωφελούς εργασίας.

Σύμφωνα με το tempo24.news, οι συμβασιούχοι, που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το Δημαρχείο (πρώην Αρσάκειο), έχουν κλείσει με πανό την είσοδο του κτιρίου εμποδίζοντας τόσο τους αντιδημάρχους, όσο και τους εργαζόμενους να εισέλθουν σε αυτό. Στο σημείο αναμένεται να φτάσει ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Αυτή τη στιγμή έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 380 εργαζόμενοι των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, των ετών 2018, 2019, 2020. Οι συμβασιούχοι διαμαρτύρονται για τη στάση που τηρεί η δημοτική αρχή, σε σχέση με το εργασιακό τους μέλλον.

Ζητούν τη στήριξη της δημοτικής αρχής στο αίτημά τους να συνεχίσουν την εργασία τους. Οι συγκεντρωμένοι υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη του Δημαρχείου έως την ερχόμενη Τετάρτη, όπου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου που θα κρίνει το εργασιακό τους μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβασιούχοι έχουν κινηθεί δικαστικά διεκδικώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, αφού όπως υποστηρίζουν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Είμαστε οι εργαζόμενοι με ασφαλιστικά μέτρα που έχουμε βγάλει εις πέρας ό,τι εργασία μας έχει ζητηθεί και με το παραπάνω, για το καλό των συμπολιτών μας, με τις κάτωθι συνθήκες εργασίας :

1) Αμοιβόμαστε με 550€, ούτε καν με το νόμιμο κατώτατο μισθό

2) Χωρίς αναρρωτικές άδειες και με περικοπή του μισθού σε περίπτωση ασθένειας

3) Χωρίς γονικές άδειες

4) Με εργασία τα Σαββατοκύριακα, χωρίς ασφάλεια και άνευ υπερωριών

5) Με χειρισμό μηχανημάτων κατόπιν εξαναγκασμού, λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού και για για την κάλυψη των αναγκών της πόλης μας

Αιτούμαστε:

Τη στήριξή σας στις 17 Απριλίου 2024, στο δικαστήριο των ασφαλιστικών, μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής για την αορίστου χρόνου πρόσληψή μας.”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ