Πάτρα: Πώς ο θάνατος της Ίριδας μπορεί να γίνει «μοχλός πίεσης» για την Ρούλα Πισπιρίγκου – Το «κλειδί» των ερευνών

Ο θάνατος της 7 μηνών Ίριδας το πρωί της 21ης Ιουνίου 2021 στο σπίτι στην Πάτρα θεωρείται πλέον από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και δικαστικούς λειτουργούς ότι μπορεί «να πιέσει εξοντωτικά την Ρούλα Πισπιρίγκου, να σταματήσει την αρνητική στάση της και να στρέψει προς μια ομολογία της εγκληματικής δράσης της με θύματα ίσως και όλα τα παιδιά της».

Πρόκειται, εκτιμούν, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», για μια υπόθεση – κλειδί που δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην πλήρη κάθαρση του «θρίλερ της Πάτρας», αφού μπορεί να μετατραπεί σε ισχυρό «μοχλό πίεσης» εναντίον της 33χρονης κατηγορουμένης.

Πάτρα- Ίριδα

Και αυτό γιατί θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό, στην αναμενόμενη αναθεωρημένη ιατροδικαστική εξέταση, ο αιφνίδιος θάνατος του βρέφους να αποδοθεί τελικά σε εγκληματική ενέργεια λόγω υποξίας.

Κάτι που δεν αποκλείεται να ισχύει τελικά και στην περίπτωση της 3,5 ετών Μαλένας που είχε επίσης αποβιώσει αιφνιδίως, από ανακοπή καρδιάς και υπό παρόμοιες αδιευκρίνιστες συνθήκες, τον Απρίλιο του 2019 στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ελπίς».

Το κατηγορητήριο

Όπως λένε έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στα «ΝΕΑ», «σε μια τέτοια περίπτωση αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον, όχι μόνο της 33χρονης, αλλά και της αδελφής της που βρισκόταν επίσης στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη τις κρίσιμες ώρες που βρέθηκε νεκρή η Ίρις.

Με το ίδιο σκεπτικό που κατηγορήθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022, αφού ήταν μόνο αυτή στο μονόκλινο δωμάτιο τη στιγμή που χορηγήθηκε η φονική δόση της κεταμίνης.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Κάτι τέτοιο βέβαια θα συμβεί, εφόσον δεν αποσαφηνιστεί από τις δύο γυναίκες τι ακριβώς συνέβη εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα. Μέχρι στιγμής πάντως, η 33χρονη συνεχίζει να τηρεί απόλυτα αρνητική στάση και η αδελφή της εξακολουθεί να την υποστηρίζει, δίνοντας μια «ευνοϊκή» για την 33χρονη περιγραφή των τεκταινομένων.

Όμως σε μια τέτοια περίπτωση, και αυτή θα απειλείται με ισόβια κάθειρξη, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει επαναθεώρηση στάσεων, αλλαγή επιλογών εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος αλλά και άσκηση πιέσεων ώστε να προσδιοριστεί τι τελικώς συνέβη στην Ίριδα και – γιατί όχι;- σε όλα τα παιδιά της 33χρονης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.