Πάτρα: Οι δυσκολίες στις έρευνες για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας – Τι εκτιμούν αστυνομικοί και επιστήμονες

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό κατηγορούμενη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ιατροδικαστικών, αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Την έρευνα από πλευράς αστυνομίας, έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, όπως συνέβη και με την Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με στελέχη του Ανθρωποκτονιών που μίλησαν στον ΑΝΤ1, η έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Οι φάκελοι των υποθέσεων έχουν ανοιχτεί και τα έγγραφα ήδη μελετώνται από τους έμπειρους αξιωματικούς.

Ωστόσο, ήδη οι ερευνητές βλέπουν και τις πρώτες δυσκολίες στην υπόθεση. Η 3,5 ετών Μαλένα κατέληξε στην ογκολογική μονάδα του Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” τον Απρίλιο του 2019. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν να καταθέσουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για την υπόθεση. Όμως, με δεδομένο ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που πέθανε το δεύτερο σε ηλικία κοριτσάκι της οικογένειας, εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό οι γιατροί και νοσηλευτές που είχαν ασχοληθεί με τη νοσηλεία της να μην θυμούνται λεπτομέρειες σχετικά με τη συμπεριφορά των γονέων και κυρίως της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ένα επιπλέον πρόβλημα, είναι αυτό με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που είχαν γίνει όταν κατέληξε η Μαλένα. Σημειώνεται ότι οι τοξικολογικές είχαν διενεργηθεί στο ίδιο εργαστήριο με αυτό που έκανε τις εξετάσεις μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Όμως, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, υπάρχουν επιστήμονες που εκφράζουν φόβους ότι τα πλακίδια με το αίμα μπορεί να έχουν αλλοιωθεί πλέον, καθώς έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια. Οι ίδιοι εκφράζουν τον προβληματισμό τους ότι μία νέα τοξικολογική εξέταση είναι πιθανόν να μην δείξει το παραμικρό και σε κάθε περίπτωση το ορθό αποτέλεσμα, δηλαδή την αιτία θανάτου του παιδιού.

Δυσκολίες έχουν εντοπιστεί και στην περίπτωση της Ίριδας. Το έξι μηνών βρέφος της οικογένειας εξέπνευσε πριν από 13 μήνες, μέσα στο σπίτι της οικογένειας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου και της αδελφής της, η δεύτερη ήταν εκείνη που είχε εντοπίσει νεκρή την μικρή Ίριδα μέσα στην κούνια της. Στην κατοικία βρίσκονταν η αδελφή, η μητέρα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, τόσους μήνες μετά τον θάνατο του βρέφους, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών φοβούνται ότι ενδεχομένως έχουν χαθεί αρκετά στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν “φως” στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του. Σίγουρα, πάντως, θα καλέσουν για κατάθεση όσους ήταν παρόντες, δηλαδή την αδελφή της 33χρονης.

Πλάνα από την κηδεία της Ίριδας

Στο μεταξύ, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου μετέδωσε πλάνα από την κηδεία της μικρής Ίριδας.

Ήταν 23 Μαρτίου 2021 όταν το βρέφος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Συγγενείς και φίλοι κρατούσαν λευκά μπαλόνια, τα οποία στη συνέχεια απελευθέρωσαν στον ουρανό.

Η Ίριδα ήταν το δεύτερο παιδάκι της οικογένειας που κατέληξε, ενώ η Τζωρτζίνα βρισκόταν εν ζωή. Φαίνεται πως δεν υπήρχαν ακόμη υποψίες, ότι κάτι άλλο μπορεί να συνέβη σε αυτά τα παιδάκια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ