Πάτρα: Νέος κύκλος καταθέσεων για την Τζωρτζίνα – Ποιοι αναλαμβάνουν τη νέα ιατροδικαστική εξέταση Μαλένας και Ίριδας

Η υπόθεση θανάτου τρων τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου στην Πάτρα, εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο κοριτσιών της οικογένειας που κατέληξαν αιφνίδια, πριν από την 9χρονη αδελφούλα τους. Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται την κατηγορία που της αποδίδεται για την ανθρωποκτονία της μεγαλύτερης σε ηλικία κόρης της.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, υπήρξε εισαγγελική παραγγελία για τη διενέργεια νέας ιατροδικαστικής εξέτασης για την Μαλένα και την Ίριδα και ανατέθηκε στους δύο ιατροδικαστές της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Yπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα, να πραγματοποιήσουν νέες εξετάσεις σε δείγματα από τα δύο κοριτσάκια. Η Μαλένα πέθανε τον Απρίλιο του 2019 και η μόλις 6 μηνών Ίριδα, τον Μάρτιο του 2020.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών από τα τέσσερα νοσοκομειακά ιδρύματα, όπου νοσηλεύθηκε η Τζωρτζίνα και συγκεκριμένα από το Καραμανδάνειο Πάτρας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, το Ωνάσειο και από το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νωρίτερα ολοκληρώθηκε η κατάθεση των τεσσάρων νοσηλευτριών από το Καραμανδάνειο, που κλήθηκαν να καταθέσουν για τις συνθήκες νοσηλείας της 9χρονης, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

Κατά την είσοδό τους στο ανακριτικό γραφείο, οι νοσηλεύτριες φέρεται να είπαν στην ανακρίτρια: “ήρθαμε τέσσερις νοσηλεύτριες από την Πάτρα, από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, προκειμένου να καταθέσουμε για τις βάρδιες, στις οποίες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μας η μικρή Τζωρτζίνα και της παρείχαμε βοήθεια”.

Τι είπε ο Σωκράτης Τσαντίρης για τη νέα ιατροδικαστική εξέταση

Χθες, Δευτέρα, ο ιατροδικαστής και πραγματογνώμονας Σωκράτης Τσαντίρης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και αναφέρθηκε στην εισαγγελική παραγγελία για τη διενέργεια νέας ιατροδικαστικής εξέτασης για την Μαλένα και την Ίριδα.

Σχετικά με την εισαγγελική εντολή, είπε χαρακτηριστικά: “Αναμενόμενη, σωστή και απαραίτητη ενέργεια υπό το πρίσμα των νέων γεγονότων. Ο νέος πραγματογνώμονας που θα οριστεί να εξετάσει, έχει βιολογικό υλικό που είχε διασωθεί, έχει τα ευρήματα που έχουν καταγραφεί και θα οδηγηθεί σε ένα ασφαλές συμπέρασμα, υπό το πρίσμα των νέων γεγονότων. Μέχρι πριν αναδειχθεί το θετικό εργαστηριακό εύρημα που αφορούσε στον θάνατο της Τζωρτζίνας στις 29/1, όπου ανέδειξε ουσία η οποία δεν έπρεπε να βρίσκεται στο αίμα της, και μάλιστα σε υπερσυγκέντρωση, οπότε έχουμε μια ξεκάθαρη επιστημονικά εγκληματική πράξη ανεξαρτήτως πώς θα την κρίνουν οι δικαστικές Αρχές, έτσι πρέπει να ξαναερευνηθούν τώρα οι άλλες δύο υποθέσεις, ο θάνατος της Μαλένας τον  2019 και της Ίριδας τον Μάρτιο του 2020”.

Όσον αφορά στο ερώτημα αν υπήρξαν λάθη στις προηγούμενες ιατροδικαστικές εξετάσεις και κατά πόσον μπορεί κάποιο στοιχείο από τους πρώτους δύο θανάτους, που μπορεί να υποδείκνυε δολοφονία, να είχε διαφύγει από τους ιατροδικαστές, ο κ. Τσαντίρης είπε: “Προφανώς αν υπάρχουν ευθύνες, να ερευνηθούν και αυτές. Δεν είναι θέμα  αν υπάρχουν ευθύνες και αν κάτι έχει ξεφύγει σε μια λάθος διάγνωση. Το θέμα είναι με ασφαλή τρόπο να καταδειχθεί τι έχει συμβεί και στα δύο άλλα παιδάκια και πώς σχετίζονται αυτοί οι θάνατοι” επεσήμανε ο ιατροδικαστής και πρόσθεσε: “Τα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως και για τις δύο εξετάσεις, δεν δείχνουν μία παθογνωμονική εικόνα που με ασφάλεια θα μπορούσες να στείλεις έναν άνθρωπο κατηγορούμενο, πόσω μάλλον μια μάνα να στείλεις  κατηγορούμενη ότι προκάλεσε ασφυξία στα παιδάκια. Από τα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως μέχρι τώρα, ένα παθογνωμονικό εύρημα, ένα εύρημα που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί όπως ήρθε στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, δεν είχε διαπιστωθεί”.

Σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας, ο κ. Τσαντίρης είπε πως “αυτός μπορεί να έχει επέλθει είτε από δηλητηρίαση είτε και από ασφυξία. Οι αρμόδιοι ιατροδικαστές που θα επιληφθούν αυτού του περιστατικού υπάρχει υλικό προκειμένου να το εξετάσουν… Μπορεί ο θάνατος και της Μαλένας να έχει γίνει από δηλητηρίαση, μπορεί και με άλλον τρόπο. Ξέρετε, ένας δράστης δεν είναι απαραίτητο να έχει χρησιμοποιήσει την ίδια μεθοδολογία σε όλους τους θανάτους”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ