Πάτρα: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Οι ίδιοι οι γιατροί επικοινώνησαν με την Αστυνομία

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας, στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, οι ίδιοι οι γιατροί ήταν αυτοί που ενημέρωσαν τις αστυνομικές Αρχές μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, που συνέβη στις 29 Ιανουαρίου.

Η Τζωρτζίνα ήταν το τρίτο παιδάκι της οικογένειας που κατέληξε αιφνίδια, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της. Μετά τον θάνατό της, η υπόθεση ανατέθηκε στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Θεωρείται ότι η διαλεύκανση της αιτίας θανάτου της Τζωρτζίνας, ενδεχομένως να ρίξει φως και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχαν χάσει τη ζωή τους και οι δύο αδελφούλες της.

Όπως μετέδωσε το mega, οι γιατροί ενός εκ των νοσοκομείων όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να ενημερώσουν άμεσα την Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θεώρησαν ότι θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση των Αρχών, ώστε να γίνει “ορθή ιατροδικαστική εξέταση”. Οι γιατροί εκτίμησαν ότι η αιτία θανάτου του παιδιού δεν σχετιζόταν με όσα είχαν υπόψη τους, μέχρι εκείνη τη στιγμή, και τα όσα έβλεπαν για την κατάστασή της, όπως μεταδόθηκε. Θεώρησαν, δηλαδή, αδικαιολόγητο τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, που επικαλείται σχετικό ρεπορτάζ, οι γιατροί σε ορισμένα από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκαν τα δύο από τα τρία κορίτσια της οικογένειας, φαίνεται να συγκλίνουν στην άποψη ότι σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται τα σοβαρά επεισόδια ανακοπής που υπέστησαν τα παιδιά, όπως και οι θάνατοί τους.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατροδικαστών για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά

Ανακοίνωση για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών Υπουργείου Δικαιοσύνης.

“Με αφορμή περιστατικά που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, απασχολούν την κοινή γνώμη και στη διερεύνηση των οποίων συμμετέχει και η ιατροδικαστική επιστήμη, θα θέλαμε να τονίσουμε τα ακόλουθα: Παρατηρείται γύρω από τα περιστατικά αυτά, και λόγω του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντός τους, παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά, και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους. Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση” αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης.

“Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς, πρωτίστως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι σεβαστή και απαραίτητη, άλλωστε οι ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ενημερώνουν πάντα για τα περιστατικά αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης” σημειώνεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο Νίκος Καλόγρηας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών και η Ελένη Ζαγγελίδου, Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών.

Πάτρα: “Θα πάω και σε ψυχίατρο για το Σύνδρομο Μινχάουζεν” λέει η μητέρα των τριών παιδιών

Συνέντευξη έδωσαν οι τραγικοί γονείς των τριών κοριτσιών, που χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια, στην Πάτρα, Μάνος Δασκαλάκης και Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” των Αρχών σε μία προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τους αιφνίδιους θανάτους των τριών μικρών παιδιών.

Η ίδια η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, τη στιγμή που προβαλλόταν η συνέντευξη στο Star, αντάλλασσε μηνύματα στο messenger με τον δημοσιογράφο του pelop.gr Κώστα Φλαμή, και μίλησε για τις κατηγορίες που ακούγονται εναντίον της αλλά και για τον θάνατο των παιδιών της. Επισημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση στην ίδια και τονίζει ότι θα πάει και σε ψυχίατρο για το “σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου”.

Αυτός είναι ο αποκαλυπτικός διάλογος της μητέρας με τον δημοσιογράφο του pelop.gr

Κ.Φ. Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;

Ρούλα Π.: «Γιατί είναι καχύποπτοι»!

Κ.Φ.: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ, ο Μάνος;

Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.

Κ.Φ. : Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.

Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Κ.Φ. Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.

Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;

Κ.Φ.: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Ρούλα Π.: Μάλιστα. Όταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί και αυτό.

Κ.Φ. Ότι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;

Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;

Κ.Φ.: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;

Ρούλα Π. Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.

Πάτρα- γονείς- Τζωρτζίνα Twitter

Tο «σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου», στο οποίο αναφέρθηκε και η Ρούλα Πισπιρίγκου, το συναντάμε έντονα στη δικαστική ψυχολογία. Απαντά κυρίως σε γυναίκες που προκαλούν ασθένεια στα παιδιά τους εάν είναι μητέρες, κι αν δεν είναι, σε ανήμπορα άτομα (ηλικιωμένους, βαριά ασθενείς, παιδιά και βρέφη).

Συνήθως ασκούν κάποιο παραϊατρικό επάγγελμα π.χ. νοσοκόμες, ώστε να έχουν και διόδους πρόσβασης σε άτομα – θύματα. Είναι άτομα με ανύπαρκτη αυτοεκτίμηση και μέσα από τον «έλεγχο ζωής» που ασκούν στα θύματά τους, λαμβάνουν την αυτοεκτίμηση που χρειάζονται αφού πλέον νιώθουν δυνατές που εξαρτάται η ζωή κάποιου από τις ίδιες. Είναι πολλές οι περιπτώσεις γυναικών serial killer που έχουν το συγκεκριμένο Σύνδρομο.

Σπάνια σταματούν σε ένα θύμα γιατί σπάνια επικεντρώνονται σε ένα μόνο θύμα. Λειτουργούν ταυτόχρονα σε πολλά άτομα, κι όταν είναι μητέρες με τη σειρά σε όλα τα παιδιά τους και φυσικά φτάνουν μέχρι και στον θάνατο τα θύματά τους. Η πλειοψηφία τους ανήκει στην κατηγορία εκείνη που ονομάζουμε στην Εγκληματολογία «Άγγελοι του Θανάτου».

μητέρα - Πάτρα

Δεν γνώριζε για την τηλεοπτική συνέντευξη ο δικηγόρος

Θα πρέπει να τονιστεί πως για τη συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς στο Star δεν ήξερε το παραμικρό ο δικηγόρος τους Γιάννης Κόττας. Είχε εκφράσει τη διαφωνία του με κάθε είδους περαιτέρω προβολή του ζευγαριού σε media, ωστόσο αυτό τα μεσάνυχτα της Τετάρτης παραχώρησε την τηλεοπτική συνέντευξη διάρκειας 62 λεπτών.

Μάλιστα, ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης επανέλαβε πως δεν επιθυμεί τη δημοσιοποίηση καμίας εικόνας του ζευγαριού από μέσα ενημέρωσης (όπως προ ημερών μέσω των δικηγόρων του) έστω κι αν οι ίδιοι εμφανίστηκαν σε τηλεοπτικό κανάλι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ