Πάτρα: «Ακούω ‘είσαι φόνισσα’» – «Πώς είναι δυνατόν να σκοτώσω εγώ τα παιδιά μου;» λέει η μητέρα των τριών παιδιών

Μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα μίλησαν για πρώτη φορά οι τραγικοί γονείς των τριών κοριτσιών, που χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια, στην Πάτρα. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” των Αρχών σε μία προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τους αιφνίδιους θανάτους των τριών μικρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Οι γονείς, ντυμένοι στα μαύρα, μίλησαν για όλα όσα ακούγονται και γράφονται σχετικά με την τραγωδία που βιώνουν και έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις, στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο Star.

Η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, ερωτήθηκε ευθέως εάν έχει σχέση με τον θάνατο των παιδιών της. “Θα απαντήσω μόνο και μόνο, γιατί έχω ακούσει πάρα πολλά. Κανένας όμως δεν ήρθε ποτέ να με ρωτήσει, σε ένα σπίτι όπου υπήρχαν τα παιδιά και υπήρχε όλη αυτή η ευτυχία, πώς ζω εγώ τώρα. Μέχρι τώρα ζούσα με την Τζωρτζίνα. Πώς ζω εγώ από τις 21 του μήνα… Πώς θα πείραζα εγώ τα παιδιά μου; Τα γέννησα, τα μεγάλωσα. Ήμουν δίπλα τους. Με τι λογική; Δεν υπάρχει λογική σε αυτό”, είπε η μητέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών.

Ο πατέρας από την πλευρά του, εξέφρασε την οργή του για όσα ακούγονται και τόνισε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να κινούνται νομικά, κάνοντας λόγο για “ανακρίβειες”.

Μίλησαν και για τον απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στην 9χρονη Τζωρτζίνα. “Έχουν βγει αξιότιμοι καρδιολόγοι τόσες ημέρες… ο απινιδωτής για να πειραχτεί πρέπει να έρθει ο τεχνικός της εταιρείας ή ο θεράπων ιατρός, με συγκεκριμένη συσκευή… να ρυθμίσει από laptop την απενεργοποίησή του ή να αλλάξει τους παλμούς. Να ξεκαθαριστεί αυτό, γιατί έχει καταντήσει γελοίο”, είπε ο πατέρας των κοριτσιών.

Η μητέρα, θέλησε να ξεκαθαρίσει από την πλευρά της: “γιατί ειπώθηκε, ότι ο απινιδωτής έγραψε την τελευταία βραδυκαρδία της Τζωρτζίνας. Η Τζωρτζίνα είχε κάνει άλλες 50-100 βραδυκαρδίες σε όλα αυτά τα επεισόδια. Ο απινιδωτής έπιασε την τελευταία βραδυκαρδία. Η βραδυκαρδία ήταν αποτέλεσμα της πτώσης του οξυγόνου. Την οποία αιτία ευελπιστούμε να την μάθουμε τώρα. Εξωγενής παράγοντας να κάνει βραδυκαρδία, απ’ ότι ειπώθηκε μπορεί να υπάρξει. Πώς, γιατί κλπ. πιστεύω θα μας το λύσουν και αυτό το κομμάτι”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, οι δύο γονείς υπογράμμισαν πως περιμένουν μια απάντηση για όλα όσα έχουν συμβεί.

“Δεν σημαίνει ότι την υπόθεση την έχει πάρει το Ανθρωποκτονιών, απ’ ότι με έχουν πληροφορήσει κι εμένα, ότι είναι ανθρωποκτονία είτε από αμέλεια είτε από δόλο, όπως λέγεται… Ούτε κανένας μας είναι ύποπτος, ούτε κανένας μας έχει κληθεί. Είναι μια διαδικασία θεωρώ πολύ σωστή, να πάρουμε κι εμείς τις απαντήσεις, που τις θέλουμε. Θεωρώ ότι και επιστημονικά οι γιατροί θέλουν τις απαντήσεις τους, για το επιστημονικό κομμάτι”, είπε η μητέρα των τριών κοριτσιών.

Μίλησε, επίσης, για τα “σύννεφα” στη σχέση του ζευγαριού και τα όσα ακούει η ίδια προσωπικά, από την ημέρα που χάθηκε η 9χρονη κόρη της. “Η Τζωρτζίνα ήταν πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. Βέβαια, με τόσα που έχουμε περάσει σαν οικογένεια μπορεί και κάποια στιγμή να είχαμε κι εμείς τα προβλήματά μας. Και τονίζω πάλι: Δεν σημαίνει ότι μια οικογένεια όταν έχει τα προβλήματά της… δεν σκοτώνει τα παιδιά της… για κανέναν λόγο. Ούτε για να φέρει τον άντρα πίσω, ούτε για να φέρει την γυναίκα πίσω, ούτε τίποτα από όλα αυτά που έχω ακούσει”, είπε η μητέρα στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

“Είναι δύσκολο και για τους δυο μας αυτό το πράγμα. Είναι μη διαχειρίσιμο, όμως υπήρχε η Τζωρτζίνα. Αν χανόμασταν εμείς το παιδί μας τι θα γινόταν; Οπότε υπήρχε η Τζωρτζίνα. Τώρα που έφυγε η Τζωρτζίνα, αν με ρωτάς, δεν με έχουν αφήσει να σκεφτώ. Από τις 29 του μήνα μέχρι και σήμερα το μόνο που ακούω είναι: ‘είσαι φόνισσα, είσαι δολοφόνος, τα σκότωσες, έχεις το τέλειο έγκλημα’. Εντάξει… Πόσο;”, συνέχισε η μητέρα.

Στη συγκλονιστική συνέντευξη, και οι δύο γονείς, υπογράμμισαν το πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστούν τα όσα τραγικά τους συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ