Πάτρα: Οι γονείς “λύνουν” τη σιωπή τους μπροστά στην κάμερα – Όσα λένε για τον θάνατο των τριών παιδιών τους

Ο θάνατος των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Τα ερωτήματα είναι πολλά και το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που ανέλαβε την υπόθεση έχει ξεκινήσει ήδη την έρευνα προκειμένου να δοθούν απαντήσεις γύρω από την ανείπωτη τραγωδία.

Οι τραγικοί γονείς ντυμένοι στα μαύρα, μίλησαν για πρώτη φορά στην κάμερα της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο Star.

Η αρχή της συζήτησης γίνεται με τη Μαλένα, το παιδί που πέθανε πρώτο το 2019. «Μέχρι και το 2019 που η Μαλένα παρουσιάζει ένα πρήξιμο στο λαιμό στους λεμφαδένες, όλα πήγαιναν καλά» λέει ο πατέρας και η μητέρα συμπληρώνει: «Το ψάξαμε με την παιδίατρο, μας έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε”.

“Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και τελικά βγήκε η διάγνωση για οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Έτσι μπήκαμε στο Παίδων, στο ογκολογικό τμήμα. Εκεί έμεινε εννιά μέρες. Έκανε μόνο μία χημειοθεραπεία 23 ώρες πριν καταλήξει. Τελικά κατέληξε. Στον ύπνο της ξύπνησε, προσπαθούσε να αναπνεύσει και κατέληξε” σημείωσε η μητέρα λέγοντας πως οι ιστολογικές εξετάσεις έδειξαν ηπατική ανεπάρκεια.

“Κοιμόταν, ξύπνησε, με κοίταξε, προσπαθούσε να αναπνεύσει. Έτρεξα να φωνάξω τους γιατρούς και μέχρι να γυρίσω είχε καταλήξει” πρόσθεσε η Ρούλα Πισπιρίγγου.

«Πώς γίνεται να έχεις καθαρές εξετάσεις και να σου λένε από την άλλη ηπατική ανεπάρκεια; Γι’ αυτό κάναμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου γιατί ψάξαμε να δούμε τι γίνεται”, ανέφερε ο πατέρας.

 

Μιλώντας για το δεύτερο παιδί που ξεψύχησε μέσα στην κούνια του, την Ίριδα, η μητέρα αναφέρει:

«Εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο όπως έκανα πάντα. Επειδή είχε μπει στις τροφές το παιδί δεν ξύπναγε, είχε πάρει μία ροή ύπνου που διαρκούσε 10-12 ώρες. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ δεν πήγαινα να τη δω. Ήμουν με την αδερφή μου και στις 02.30 όταν πήγε η Τζωρτζίνα για ύπνο πήγα της έβαλα την πιπίλα και την σκέπασα. Στις 07.30 ξαναμπήκα γιατί έκλαψε. Έκανα ξανά την ίδια διαδικασία. Την γύρισα ευθεία, τη σκέπασα και της έβαλα την πιπίλα της. Στις 11.00 πήγε η αδελφή μου να την ξυπνήσει για να φύγουμε. Εγώ έφτιαχνα τη φρουτόκρεμα. Βρήκε το παιδί να έχει καταλήξει στην κούνια με ένα πανάκι δίπλα με αίμα» λέει η μητέρα η οποία εξηγεί πως αυτό το πανάκι τον βρήκαν σε δεύτερο χρόνο και το παρέδωσαν στην αστυνομία.

“Ήρθε το ΕΚΑΒ, την παρέλαβε. Η αδελφή μου μου την είχε φέρει στα χέρια της στην κουζίνα και προσπάθησα να της κάνω ανάνηψη. Όσο ήξερα και όσο μπορούσα πάνω στον πανικό μου” υποστήριξε λέγοντας πως έχει μεν κάποιες γνώσεις νοσηλευτικής ωστόσο δεν έχει εξασκήσει ποτέ το επάγγελμα.

Η Ρούλα Πισπιρίγγου περιέγραψε και τις τελευταίες ημέρες της Τζωρτζίνας, πριν ξεψυχήσει. “Όταν έκανε την πρώτη της βραδυκαρδία στα μόνιτορ οι γιατροί ήταν μέσα στο δωμάτιο” σημείωσε η ίδια εξηγώντας στη συνέχεια πώς πάρθηκε η απόφαση να μεταφέρουν το παιδί σε νοσοκομείο της Αθήνας.
“Τονίζεται ότι πάντα ήταν η μαμά. Θεωρώ ότι καμία μαμά δεν θα άφηνε το παιδί της στο νοσοκομείο και να κάθεται σπίτι” υποστήριξε η μητέρα ενώ εξήγησε πως λόγω covid δεν επιτρεπόταν να είναι συνεχώς και οι δύο γονείς μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ