Πάτρα: Συνελήφθησαν 19 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο

Στη σύλληψη 19 ατόμων για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται μαθητές, αλλά και 7 γονείς που βαρύνονται με κατηγορίες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Πάτρα: Ένταση, μολότοφ και προσαγωγές στο πρώην Παράρτημα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διακίνηση ναρκωτικών γινόταν ακόμα και εντός του σχολείου, αφού βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ζυγαριά ακριβείας, ποσότητες χασίς, κοκαΐνης και MDMA, αλλά και χρηματικό ποσό άνω των 4.000 ευρώ.

Ο σκληρός πυρήνας της ομάδας φέρεται να αποτελείται από τέσσερις ανηλίκους, ηλικίας 14 – 17 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης ανάγκαζαν τους μαθητές, εάν δεν κατάφερναν να πουλήσουν ναρκωτικές ουσίες, να τους παραδίδουν ακόμα και το χαρτζιλίκι των 2 ευρώ που τους έδιναν για κολατσιό οι γονείς τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν από τον αρμόδιο εισαγγελέα διώξεις, κατά περίπτωση και σε βαθμό κακουργήματος. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν οι μισοί την ερχόμενη Δευτέρα και οι υπόλοιποι την Πρωτομαγιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ