Πάτρα: Απορρίφθηκε η μήνυση που είχαν καταθέσει οι γονείς για τον θάνατο του πρώτου παιδιού – Η εισαγγελική διάταξη

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για ανθρωποκτονία, είχαν καταθέσει οι γονείς από την Πάτρα για τον θάνατο του πρώτου παιδιού τους, όπως είναι ήδη γνωστό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε πριν από λίγο, η μήνυση αυτή απορρίφθηκε. Η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια, συγκλονίζει την κοινή γνώμη και έχει μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών Αρχών, έπειτα από σχετική παραγγελία της εισαγγελίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, όπου οι γονείς έδωσαν την πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη, χθες το μεσημέρι πήραν στα χέρια τους την διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με την οποία “δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος των γιατρών, ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας”, με συνέπεια να απορρίπτεται η έγκλιση του ζευγαριού, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ.

Πάτρα - εισαγγελέας
Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος των γιατρών, ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, σχετικά με τον θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας.

Πάτρα: Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιατροδικαστών για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά

Νωρίτερα σήμερα, η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών Υπουργείου Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, αφήνοντας αιχμές κατά ανθρώπων που μιλούν για την υπόθεση, αλλά “δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα”. Όπως επισημαίνεται, σε αυτή την περίπτωση, η ενημέρωση “δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης”.

“Με αφορμή περιστατικά που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, απασχολούν την κοινή γνώμη και στη διερεύνηση των οποίων συμμετέχει και η ιατροδικαστική επιστήμη, θα θέλαμε να τονίσουμε τα ακόλουθα: Παρατηρείται γύρω από τα περιστατικά αυτά, και λόγω του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντός τους, παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά, και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους. Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση” αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης.

“Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς, πρωτίστως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι σεβαστή και απαραίτητη, άλλωστε οι ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ενημερώνουν πάντα για τα περιστατικά αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης”, σημειώνεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο Νίκος Καλόγρηας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών και η Ελένη Ζαγγελίδου, Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ