Πάτρα: Καταγγελίες για απόπειρα αρπαγής παιδιών με δέλεαρ καραμέλες – Το ύποπτο λευκό βαν

Ανησυχία επικρατεί στην Πάτρα για τα περιστατικά όπου άγνωστοι πλησιάζουν παιδιά στα σχολεία με σκοπό την αρπαγή τους. Οι καταγγελίες πληθαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ένα περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στο 56ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κύπρου και Δοϊράνης, έχει αναστατώσει τους γονείς, οι οποίοι ζητούν από τη Διεύθυνση του σχολείου τη λήψη μέτρων για την προστασία των παιδιών τους.

Σύμφωνα με καταγγελίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, gnomip.gr, ένα λευκό βαν σταμάτησε έξω από το σχολείο, δύο άνδρες κατέβηκαν και πλησίασαν τα κάγκελα και άρχισαν να συνομιλούν με τα παιδιά, προσπαθώντας να τα δελεάσουν με καραμέλες. Ο ένας φέρεται να άρπαξε κοριτσάκι από το χέρι, με αποτέλεσμα να το τραυματίσει ελαφρά και να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων για ιατρική φροντίδα.

Σύμφωνα με γονείς, τα παιδιά βρίσκονταν στο προαύλιο όταν αντιλήφθηκαν τους δύο άνδρες να τα καλούν στα κάγκελα.

Μετά το περιστατικό με την μαθήτρια που τραυματίστηκε, σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκε η Αστυνομία, ενώ υποβλήθηκαν και μηνύσεις κατ’ αγνώστων.

«Το σχολείο είναι στοχοποιημένο»

«Το σχολείο φαίνεται ότι είναι στοχοποιημένο, καθώς ανάλογο περιστατικό γίνεται για 4η φορά» ανέφερε άλλη μητέρα, αφήνοντας αιχμές για ελλιπή επιτήρηση κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Την επισήμανση αυτή έκανε χθες το πρωί αντιπροσωπεία γονέων που επισκέφθηκε τη Διεύθυνση του Σχολείου, εκφράζοντας τις θέσεις της για το περιστατικό, αλλά και την αναγκαιότητα της περιφρούρησης των μαθητών, όταν βρίσκονται στο προαύλιο.

Από… κόσκινο οι κάμερες ασφαλείας

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν ότι οι καταγγελίες διερευνώνται, ενώ-σύμφωνα με πληροφορίες- έχει συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, προκειμένου να φτάσουν στον εντοπισμό του λευκού βαν και στα ίχνη των δραστών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ