Εκλογές 2023: Σκληρή κόντρα Σκέρτσου – Τσαπανίδου για τη Ροδόπη

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στους εκπροσώπους Τύπου της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη και την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.

Θράκη: Μετωπική σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τουρκικές παρεμβάσεις στην μειονότητα

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος χαρακτήρισε «εθνικά αφελή» τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μιλάμε για ένα εθνικά ευαίσθητο θέμα, αλλά πρέπει να συζητηθεί. Η κριτική που ασκεί η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακούγεται σκληρή, είναι όμως αληθινή» είπε στο Mega ο Άκης Σκέρτσος.

Και συνέχισε: «Εθνική εξαίρεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια όταν δεν ψήφιζε στις αμυντικές δαπάνες στον τακτικό προϋπολογισμό, όταν βρισκόταν απέναντι σε δράσεις όπως είναι ο φράχτης στον Έβρο. Γενικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ άγεται και φέρεται από μία πιο δικαιωματική ατζέντα που τελικά καταλήγει να είναι ιδεολογικά και εθνικά αφελής».

Γιώργος Φλωρίδης: Χιλιάδες Έλληνες μουσουλμάνοι ήρθαν από την Γερμανία με έτοιμα ψηφοδέλτια

Τον λόγο πήρε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου που ρώτησε τον Άκη Σκέρτσο τι σημαίνει η δήλωση του ότι είναι εθνική εξαίρεση ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είσαι ανθέλληνας; Είσαι προδότης; Τι θα πει εθνική εξαίρεση; Είναι πολύ βαριές λέξεις για να τις χρησιμοποιείτε κ. Σκέρτσο», είπε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Αφήνετε ανοιχτές τρύπες στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και των πάγιων ελληνικών θέσεων», απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Απάντηση Βούλτεψη για την μουσουλμανική μειονότητα: «Άλλοι είναι οι προβοκάτορες κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ»
Κόντρα για την επίσκεψη Μπακογιάννη

Το θερμόμετρο ανέβηκε όταν στην συζήτηση αναφέρθηκαν οι δηλώσεις που έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

«Η κυρία Μπακογιάννη είπε το αυτονόητο. Είπε δηλαδή ότι εμείς ως ΝΔ υποστηρίζουμε μία πολιτική άρσης της απομόνωσης της μειονότητας και ένταξή της μειονότητας στην θεσμική και οικονομική πραγματικότητα. Αυτό υποστηρίζουμε δεν θέλουμε η μειονότητα να λειτουργεί πίσω από μία κουρτίνα ούτε να κάνουν νταραβέρια άλλοι παράγοντες», τόνισε ο Άκης Σκέρτσος.
Μάλιστα ανέφερε ότι η ΝΔ θεωρεί ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα θέσει θέμα μειονότητας στην Θράκη στο μέλλον. «Αυτό λέμε ότι θα το βρούμε μπροστά μας», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Σκέρτσος: Ενημερώθηκε πριν και μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για τα ζητήματα της Θράκης πριν από τις εκλογές του Μαϊου αλλά και μετά.

«Το θέσαμε το θέμα στο υψηλότερο επίπεδο του κ. Τσίπρα όταν του δόθηκαν οι πληροφορίες σε σχέση με το τι γίνεται στην Θράκη. Πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του πήραν κάποια στοιχεία από τον κ. Μητσοτάκη», είπε ο Άκης Σκέρτσος.

«Αυτή η συζήτηση δεν ευνοεί κανένα γιατί πρόκειται για ένα πολύ λεπτό εθνικό και κρίσιμο θέμα. Λεπτό ευαίσθητο εθνικό θέμα. Και με τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να παίζουμε. Δεν πρέπει να βάζουμε βουτυράκι στο ψωμί της Άγκυρας», απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου.

Ο Άκης Σκέρτσος υποστήριξε ότι το ζήτημα του ρόλου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη «θα είναι ένα από τα επόμενα mea culpa του κ. Τσίπρα αλλά θα αργήσει». Η Πόπη Τσαπανίδου διέψευσε ότι υπήρξε ενημέρωση πριν από τις εκλογές. «Δεν υπήρχε επικοινωνία Μητσοτάκη – Τσίπρα πριν τις εκλογές. Υπήρξε μία ενημέρωση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Σκέρτσος τόνισε: «Δύο φορές, πριν και μετά τις εκλογές». «Πάλι λέτε ψέματα κ. Σκέρτσο. Όταν δεν σας συμφέρει η πραγματικότητα την αλλάζετε», σχολίαζε η Πόπη Τσαπανίδου.

Τσαπανίδου: Πάψτε να κάνετε την πληγή της Θράκης να ματώνει κι άλλο

Σε ερώτηση γιατί οι δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε: «Είναι δυνατόν να ζητάμε εν έτη 2023 δήλωση πολιτικών φρονημάτων από τους βουλευτές;». Επιπλέον κατηγόρησε την ΝΔ «ότι τηρεί εθνικά επικίνδυνη κι ανεύθυνη στάση».

«Καταλήξτε και πάψτε να παίζετε με τόσο κρίσιμα εθνικά θέματα. Πάψτε να κάνετε την πληγή της Θράκης να ματώνει κι άλλο. Δεν καταλαβαίνετε ότι είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να το σκαλίζουμε;», είπε στον Άκη Σκέρτσο η Πόπη Τσαπανίδου.

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την ΝΔ ότι «κατακρήμνισε» την κόκκινη γραμμή στην Θράκη. «Δεν ξεπεράσετε κόκκινες γραμμές εσείς με την στάση σας; Από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα θέμα τέτοιου τύπου για την Θράκη από ελληνικό κόμμα δεν έχει ανοίξει ποτέ, την κατακρημνίσατε την κόκκινη γραμμή», τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ